Tetování je partnerem do konce života

Tetování je trvalé rozhodnutí. Proto je mnohdy více než zarážející, kolik lidí se do tohoto zákroku vrhne, aniž by si uvědomovali, co se chystají ve skutečnosti do své kůže navždy vrýt. Velmi často se pak stává, že se lidé zatoulají do tetovacího salonu s malou, nebo žádnou představou o tom, jaký motiv by si na své kůži představovali. Inu, přesně pro takové účely má většina tetovacích salonů plné regály nápadů na tetování, ze kterých si člověk může vybrat…

Jaké tetovací vzory jsou tedy nejběžnější a nejoblíbenější, a kterým se tím pádem obloukem vyhnout, pokud toužíte být originální (1):

Delfíni

Tetování delfínů je zejména mezi ženami mimořádně oblíbené. Největší boom tento vzor zažíval v 80. a 90. letech. Proč? To nikdo přesně neví... Možná to mělo souvislost s populárním televizním seriálem Delfín Flip.

Draci

Nejspíše není velkým překvapením, že tento legendární tvor chrlící oheň zaujímá přední příčky v seznamu nejoblíbenějších tetování. Legendární příběhy a mýty dodnes vyvolávají nekonečnou fascinaci těmito tvory. V některých zemích jsou draci znamením síly, naděje a čistoty.

Největší oblibě se tento motiv těší pochopitelně v asijských zemích, zejména v Číně a Japonsku. Návrhy sahají od jednoduchých malých tetování na zápěstí až po propracovaná mistrovská díla pokrývající celé tělo.

Motýl

Tetování motýla je přinejmenším hezké a něžné. Právě díky tomu se jedná o další oblíbený a častý motiv mezi ženami, ať už samostatní motýli, anebo složité obrazce a ornamenty, ve kterých jsou motýli zakomponováni.

Keltské symboly

Keltské uzly, kříže, symboly, mandaly i různé spirály jsou jen některé z mnoha keltských symbolů, které lidé vyžadují. Široká škála symboliky a celková estetika dělají z keltských symbolů jeden z nejoblíbenějších tetovacích vzorů po celém světě.

Křídla

Ačkoli nejsou zatím až tak výrazně populární jako dosud uvedené designy, oblíbenost křídel všech velikostí nicméně raketově stoupá. Andělská křídla jsou často spojována s náboženstvím a láskou, ale důvody, proč si je lidé nechávají zvěčnit na kůži je samozřejmě mnohem více.

Dalším velmi populárními vzory jsou: hvězdy (zejména na prsou), srdce, lebky, různé květiny (orchideje, lilie apod) a nejrůznější citáty a nápisy.

A nejběžnější místa na těle, kde se lidé nechávají tetovat?

Ženy se nejčastěji chlubí tetováním na šíji, bedrech, podbřišku, lýtkách nebo zápěstí. Muži pak upřednostňují tetování na předloktí, lýtkách a bicepsech (či tzv. „rukávy“)

Zdroje: (1) wwww.tattooforaweek.com/blog/en/top-10-most-popular-tattoo-designs-of-all-time






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat