Bledou pleť rozzáří olej

Zdá se vám, že je vaše kůže neobvykle bílá až vybledlá? Použijte známý ajurvédský trik, nebo sáhněte po banánu a jahodách!

Bledá kůže, často lékařsky označovaná jako bledost, označuje kůži, která se jeví neobvykle světle zbarvená. K tomu může dojít, když je do pleti blokovaný průtok krve a přívod kyslíku. Na vině ovšem může být i snížení počtu červených krvinek v těle nebo nedostatek železa (anémie). Kůže postižená bledostí se zdá matná a vypadá nezdravě. Výživná strava spojená s kosmetickou péčí může tento problém vyřešit. O svém aktuálním zdravotním stavu se poraďte s lékařem a na samotnou pokožku povolejte ty nejmocnější pomocníky (1).

Přírodní oleje

Bledá pleť potřebuje prokrvovat masáží. K tomu se dají použít oleje, které máte doma. Použijte kokosový, sezamový, mandlový nebo olivový. Do nich přidejte jednu či dvě kapky esence, která podporuje krevní oběh. Mezi ty patří rozmarýn nebo jedle. Směs naneste na pokožku, krouživými pohyby proveďte masáž a přebytky oleje setřete papírovým ubrouskem. Postup opakujte dvakrát, třikrát týdně.

Ajurvédský trik

Vydejte se do obchodu se zdravou výživou a odneste si triphalu. Triphala znamená v doslovném překladu tři ovoce. Jedná se o kombinaci plodů tří bylin – amalaki (Emblica officinalis), bibhitaki (Terminalia belerica) a haritaki (Terminalia chebula). (Lze sehnat v kapslích či prášku.) Triphalu smíchejte s kapkou éterického oleje santalové dřevo a přepuštěným máslem ghí. Vytvořte pastu, tu naneste na bledou pokožku a nechte působit 30 minut. Opláchněte studenou vodou.

Maska z avokáda, medu a mléka

Rozmačkejte zralé avokádo a přidejte do něj lžíci mléka a medu. Naneste na pokožku a před umytím nechte 30 minut působit. Med i avokádo vyživují pokožku a zabraňují infekci a zánětu. Mléko jemně uvolňuje póry a odstraňuje odumřelé buňky, čímž zlepšuje tón pleti.

Banán s meruňkovými jádry

Meruňková jádra rozdrťte na jemný prášek a přidejte k nim rozmačkaný zralý banán. Vmasírujte na bledou pokožku a po 20 až 30 minutách smyjte. Meruňka je přírodní exfoliátor a banán pomáhá hydratovat povadlou pokožku. Tahle kombinace rozjasní bledou pokožku a dodá jí potřebné vitaminy a minerály, jako třeba draslík.

Jahodovy s jogurtem

Rozmačkejte asi tak čtyři zralé jahody a smíchejte je s polévkovou lžící jogurtu. Směs naneste na očistěnou pleť a nechte 30 minut působit. Jahody mají silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které rozjasňují bledou pokožku a pomáhají v boji proti riziku infekce. Jogurt zase pleti dodává vlhkost a odstraňuje odumřelé kožní buňky.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28707186/






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat