Vrásky se tvoří během spánku

Spánek je zdravý a pro tělo naprosto nepostradatelný. Víte ale, že je hned po ultrafialovém záření druhou nejčastější příčinou vrásek? Právě proto je třeba zvolit správné povlečení. A co s tím vším má společného peeling?

Vaše klasická rána možná vypadají vždycky stejně. Otevřete oči, zkontrolujete mobilní telefon, vstanete z postele, dáte si snídani a odeberete se do koupelny. U čistění zubů si prohlížíte svůj odraz v zrcadle, načež zjišťujete, že máte z polštáře nějak „pomuchlaný“ obličej. A co hůř – ty otlaky a záhyby, které nebezpečně připomínají vrásky, nechtějí zmizet. To vám jako zůstanou už napořád?

Ranní šok, bez kterého bychom se obešli

Může to být velké překvapení. Málokdo totiž ví, že druhou nejčastější příčinou vrásek bývá spánek. Po expozici ultrafialového záření je mačkání pokožky do polštáře zhruba 2 500 hodin ročně jako zažehlování vrásek do kůže (1). Jde se tomu nějak bránit? Nebo je vše ztraceno?

Čas na změnu povlečení

Spánkové vrásky jako záhyby, které vznikají v důsledku tlaku. Obvykle se tvoří, když se lidé ve spánku pohybují nebo leží s tváří přitisknutou k podložce. V ideálním případě byste v rámci prevence měli používat správné lůžkoviny. Flanelové povlečení je sice příjemné, ale kůže po něm nemůže klouzat. Doporučuje se satén nebo hedvábí, už jen kvůli třecí síle. Čím méně bude vaše pokožka nalepená k povlaku, tím menší je i pravděpodobnost, že se vám z polohy, v níž spíte, rozvinou trvalé vrásky (1).

Hoďte záda!

Může být obtížné jen tak změnit spánkovou pozici, ležení na zádech ale skutečně podporuje mladistvou vizáž. I hollywoodská hvězda Jennifer Lopez ho preferuje, což je důkaz, že to skutečně funguje (1). Co ještě můžete udělat?

Pravidelný peeling? To je základ!

Chemický peeling funguje jako nárazník, který odráží vrásky. Vykonává skvělou práci při obnově povrchu pokožky. Rovněž stimuluje produkci kolagenu, urychluje buněčný obrat a vyhlazuje nerovnoměrnou texturu (2). Porozhlédněte se po něm v drogerii či na internetu, podle všeho by mohl být vaším nejlepším přítelem.

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22506801/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547752/






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat