Rozjasnění stárnoucí a mdlé pleti

Vrásky, mdlý a unavený vzhled, dehydratace či snížená obnova buněk. Čas k pleti nebývá milosrdný. Naštěstí příroda poskytuje dost prostředků pro rozjasnění stárnoucí pokožky – a většinu jich určitě máte doma. Zkoušeli jste kouzla s ovesnými vločkami nebo zeleným čajem?

Už není tak pružná a ani jasná jako dřív. Trápí-li vás vzhled a zdraví vaší pleti, spolehněte se na tyhle generacemi osvědčené vychytávky, které předčí kdejaké kosmetické produkty.

Dočišťujte zeleným čajem, mlékem nebo sukulentem

Po odlíčení pleti na vatový tampon naneste zelený čaj nebo mléko a pokožku dočistěte. Zelený čaj má úžasné antioxidační vlastnosti, které mohou bojovat proti poškození pokožky volnými radikály. Mléko zase snižuje hyperpigmentaci. Použít se ale dá i zázrak jménem aloe vera. Tenhle sukulent obsahuje 75 potenciálně aktivních látek, které na pleť působí víc než blahodárně. Jmenovitě se jedná třeba o vitamin A, jež usnadňuje hojení pokožky a neutralizuje volné radikály, které urychlují stárnutí kůže. Za zmínku stojí i vitamin C. Céčko podporuje tvorbu kolagenu v kůži a předchází předčasnému stárnutí (1).

Pro peeling volte ovesné vločky

Jestli vám od snídaně zbylo pár ovesných vloček, vyhráli jste v loterii. Kromě odstraňování nečistot může zinek, který se v nich nachází, předcházet zánětlivým kožním onemocněním, jako je lupénka a ekzém. Ovesné vločky zlepšují tón pleti a usnadňují jí rychleji se zotavovat. Tak na nic nečekejte, vločky nahrubo namelte a smíchejte je s jogurtem. Peeling naneste na pleť, proveďte několik krouživých pohybů a smyjte. Provádějte jednou až dvakrát týdně (2).

Připravujte pleťové masky

Ve frekvenci jednou až dvakrát týdně aplikujte pleťovou masku. Složená může být z mandlí (popřípadě kurkumy), jogurtu a olivového oleje. Tahle směs má úžasné regenerační a osvěžující vlastnosti. Jen mandle přes noc namočte a následně je se zbytkem surovin rozmixujte. Masku naneste na obličej a po 20 až 30 minutách ji smyjte (2).

Prevence i náprava škod

Vždy pijte dostatek vody, aby pokožka nebyla vysušená, kávu vyměňte za čaj (zelený, heřmánkový nebo ibiškový). Zmíněné nápoje detoxikují, posilují tvorbu kolagenu a zmírňují dopady stárnutí. Na svůj stůl dávejte potraviny bohaté na antioxidanty, jež působí proti volným radikálům. Vhodné jsou třeba citrusové plody, granátové jablko, papája, avokádo, kiwi, mango, špenát, artyčoky, brokolice, koriandr, kapusta a další. No a při sprchování myslete na to, že teplá voda méně vysušuje než ta horká (2).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12871030/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22421643/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat