Osvěžená pleť díky napařování

Napařování pleti je nákladově úsporný a snadný způsob péče o pokožku, při kterém obličej absorbuje horkou páru z misky s vodou. Tahle obličejová sauna je již mnoho let významnou součástí různých kosmetických procedur, a to z dobrých důvodů. Jak může prospět i vám?

V posledních letech, a to nejen kvůli koronaviru, který uzavřel kosmetickou praxi, vzrostla obliba napařování obličeje v domácích podmínkách. Je to rychlé, levné a efektivní (1). Co všechno i vy získáte, pokud se nahnete nad horkou páru?

Pleť je čištěna do hloubky

Napařování obličeje otevírá póry a pomáhá zbavit se nečistot. Princip je jednoduchý. Když se pokožka dostane do kontaktu s teplou párou, nečistoty a odumřelé buňky se vytlačí ven. Tato technika také redukuje vzhled černých nebo bílých teček a podporuje jejich odstraňování. Napařování obličeje dále zabraňuje podráždění pokožky a infekcím způsobeným ucpanými póry. Detox a revitalizaci přitom vítá každý typ pleti (2)!

Dochází ke kvalitní hydrataci

Suchá pleť často vypadá mdle a unaveně. Napařování obličeje zvyšuje vláčnost pokožky, zabraňuje jejímu vysušování a naopak zvyšuje produkci přírodních olejů, které pleť hydratují. Tedy pokud se neprovádí až příliš často (odborníci doporučují jednu proceduru týdně) (2).

Stimuluje se krevní oběh

Když si napařujete obličej, teplá pára spustí termoregulační reakci a zvýší pocení. To má za následek rozšíření krevních cév v kůži, stimulaci krevního toku a přenos kyslíku. Živiny přijímané z kosmetických prostředků, léků a mastí se lépe a účinněji vstřebávají, pleť je zásobená potřebnými látkami (2).

Pomáhá s relaxací

Napařování obličeje je naprosto uvolňující a uklidňující a dá se směle zařadit mezi wellness praktiky. Kromě zlepšení zdraví pokožky blahodárně působí na zklidnění duše, pomáhá relaxovat a cítit se svěže. Přidání bylin nebo esenciálních olejů do horké vody tento pocit ještě umocňuje (2).

Ulevuje od ucpaného nosu

Vdechování páry bojuje proti suchému vzduchu. Pokud vodu v misce, napařovači či obličejové sauně obohatíte o esenciální oleje, třeba eukalyptus, můžete si ulevit od ucpaného nosu a dutin (2).

Zabraňuje stárnutí

Napařování obličeje sráží roky! Vystavení pokožky chemikáliím a toxinům snižuje její schopnost zadržovat vlhkost. V důsledku toho je narušena elasticita pokožky a na pleti se začínají objevovat vrásky. Napařování obličeje tuto vlhkost pomáhá obnovit, zvyšuje prokrvení pleti a nakopává produkci kolagenu, který má na starosti pevnost pokožky. Proto na nic nečekejte a ještě dnes zavítejte do svého vlastního domácího salonu (2).

Jak na to?

Vodu přiveďte k varu, nalijte ji do mísy a přidejte esence nebo bylinky. Obličej umístěte nad misku a udržujte vzdálenost přibližně 15 centimetrů od hladiny vody. Hlavu zakryjte ručníkem, aby pára neunikala, a jemně jí otáčejte na všechny strany. Účinek je pak ejefektivnější (2).   

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/5825066/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279208/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat