Kosmetické chybky mají své následky

Češete si vlasy, když z nich bezprostředně po umytí ještě kape voda? Pak jejich poškození a roztřepeným koncům jdete doslova naproti. A proč barvu kupované rtěnky testujete na hřbetu ruky, když je to úplně špatně?

Říká se, že chybovat je lidské. No ano, ale počítat se musí i s následky! Kterých přehmatů se dopouštíte v kosmetické rutině a péči o svou krásu?

Problém s česáním mokrých vlasů

Člověk by si myslel, že se na mytí hřívy fakt nedá nic zkazit. Stačí přece pustit vodu, použít šampon, nanést kondicionér a tím to hasne! Je tu však jedna zásadní otázka, která se týká česání. Vlasy jsou nejslabší, když jsou mokré. Jejich kartáčování v tomto stavu vede k poškození a roztřepeným konečkůmTakže co – máte kadeře nejprve nechat uschnout, než se pustíte do jejich úpravy? Bylo to by to nejlepší (1). Jestli se vážně nutně potřebujete učesat, použijte alespoň správný nástroj, ideální je kartáč se širokými zuby. A nezapomeňte také na sprej, jež usnadňuje rozčesávání.

Testování rtěnky na hřbetě ruky

Chcete si udělat malou radost, tak vyrazíte do drogerie pro novou rtěnku. Protože samozřejmě nebudete kupovat zajíce v pytli, zkusíte pár nabízených odstínů na hřbetě ruky. Víte, že je to ale úplně špatně? Když si vybíráte rtěnku, naneste ji raději na bříško prstu. Jeho barva je totiž rtům nejpodobnější, takže získáte jasnou představu o tom, jak bude daný produkt po aplikaci vypadat (2).

Očista zkrášlovacího náčiní

Houbičky na make-up a štětce na pudr. Neříkejte, že jste ty své ještě nikdy nečistila! Doporučuje se minimálně jednou týdně tyto pomůcky čistit dezinfkenčími prostředky a každý den je omývat jemným mýdlem a vodou. Díky menšímu množství bakterií a nečistot je na pokožce pak vidět velký rozdíl (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3229938/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25325152/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8513682/ 






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat