Konopný olej pleť uvítá

Jedna ingredience, co vyladí připravované jídlo i vizáž? To je olej z konopných semínek! Do jakých receptů se hodí a proč omlazuje pokožku, které uleví i od vyrážek a ekzémů?

Problémů s pletí existuje celá řada. Máte nějaký na triku, respektive na obličeji, i vy? Pak to asi chce toho správného kosmetického spojence. Nechtěli byste vyzkoušet konopný olej? Dá se s ním nejen vylepšit zevnějšek, ale i vařit!

Poklad, na který si rychle zvyknete

Konopný olej (1) se získává lisováním semínek konopí. Právě proto neobsahuje THC (tetrahydrokanabinol), tedy látku zodpovědnou za psychotropní účinky – ta se nachází jen v zelených částech rostliny. Omamných účinků tohoto oleje se tedy v žádném případě obávat nemusíte. Přesto je možná v jistém slova smyslu návykový. Jakmile totiž jednou poznáte jeho vlastnosti, už ho nebudete chtít dát z ruky!

Pravá ruka kuchaře

Olej z konopí má žlutozelenou barvu a vyniká příjemnou oříškovou chutí. Využívá se ve studené kuchyni, a to zejména při přípravě zeleninových salátů, pomazánek, marinád a zálivek. Můžete s ním však lehce pokapat třeba i maso a pečené brambory – výsledek bude stát za to (1)! A co tato ingredience udělá s vaší pletí?

Hydratace, kterou si póry užijí

Navzdory tomu, že je uvedená přísada pořádně mazlavá, její vnější použití neucpává póry. To tady opravdu nehrozí! Pokožku ale pořádně hydratuje, hloubkově vyživuje a navíc podporuje léčbu akné. Je to dáno tím, že zprostředkovává širokou škálu látek, které mají příznivý vliv na zdraví i krásu (1). Zabojuje ale i na jiných frontách!

Úleva při podráždění a stop zánětům

Jelikož není nutriční profil tohoto konopného pokladu ochuzen ani o omega-3 mastné kyseliny, hodně přispívá i k útlumu zánětů. Ke všemu zklidňuje jakékoli podráždění, což potvrzuje studie publikovaná v magazínu The Journal of Dermatological Treatment (2). Z ní jednoznačně vyplývá, že je tahle medicína velice přínosná v případě atopických ekzémů.

Delší mládí? Zaručeno!

Kromě výše popsaných výhod konopný olej zpomaluje i stárnutí (3), protože redukuje jemné vrásky, zachovává elasticitu kůže a povzbuzuje regeneraci kožních buněk. Je to zásluha přítomné kyseliny olejové a linolové. Uděláte tomuto elixíru v poličce místo?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7281216/, (2) www.davoil.ro/documente/efficacy-of-dietary-hempseed-oil-in-patients-with-atopic-dermatitis.pdf, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8876668/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat