Dokonalé líčení začíná u dobrého zrcadla

Malé, velké či osvětlené? Nebo se zvětšujícím efektem? Jaké zrcadlo doporučují vizážisti? Při líčení vám asi nejlépe poslouží dva v jednom!

Že perfektního make-upu dosáhnete jen s použitím drahé podkladové báze, tónovacího krému, pudru, očních stínů, řasenky a rtěnky? Nesmí se samozřejmě zapomenout ani sadu štětců. Nebo finální fixátor, který prodlouží trvanlivost líčení o celé hodiny. Ačkoli těmto pomocníkům zkrášlující zásluhy nikdo neupírá, přece jen možná nejsou tím úplně nejdůležitějším. Co takové zrcadlo? To na něm kosmetické umění stojí a padá!

Ochranný předmět i věštecká pomůcka

Zrcadlo je v mytologii a magii považováno za magický předmět již od nepaměti. Kdysi se věřilo, že chrání dům, ve kterém je umístěno, protože když se v něm uvidí zlý duch, svého odrazu se lekne a už se nevrátí. Jako jakýsi ochranný předmět nebylo používáno jen proti nadpřirozeným bytostem, ale i bouřím a vichřicím, proto se svého času vkládalo malým dětem do postýlek. Sloužilo a slouží vlastně dodnes i k věštění (1). A žádná žena se bez něj neobejde!

Na velikosti prostě záleží!

Není nutné, aby bylo ohromné a zabralo celou místnost. Potřebujete takové, před kterým se můžete pohodlně usadit a uvidíte celý svůj obličej. Je-li totiž příliš malé, nezískáte na make-up ten nejlepší pohled. Podstatné jsou přece hlavně detaily (2)!

Ach, to kouzlo zvětšení

Je dobré mít zrcadlo se zvětšujícím efektem, abyste měli důkladný přehled o každém centimetru pokožky. Jen s ním se dá bezchybně vytvořit i složitější líčení, které zahrnuje stínování a ostré linky. Proto doporučuji dva v jednom. Takové zrcadlo je na jedné straně normální, zatímco po otočení zvětšuje, čímž získáte mnohem lepší kontrolu nad výsledkem. Rozhodně není na škodu využít různé světelné podmínky, ovšem myslete na to, že své líčení musíte vždy vidět i v přirozeném světle, protože pod lampou vždy vypadá trochu jinak (2).

Zdroje: (1) www.mirrorworld.co.uk/news/index.php/mirrors-myth-legend/, (2) názor autora






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat