Mnoho lidí svého tetování lituje

Tetování má prý jeden člověk z pěti, ovšem 22 procent majitelů by ho raději neměla. Jenže pozdě bycha honit! Co se v mládí jeví jako dobrý nápad, to může být v pokročilejším věku hodně na obtíž.

Kdysi dávno bylo tetování k vidění jen mezi námořníky, motorkáři a vězeňskými trestanci. Doba se však změnila a inkoust vrytý do kůže se stal naprostou samozřejmostí, nad kterou se nikdo nepozastavuje. Co k takovému obratu hodně přispělo?

Silnému vlivu médií nelze odolat

Skutečnost, že sociální média neustále ukazují potetované celebrity, filmové hvězdy i profesionální sportovce změnila populační vnímání i samotný postoj k tetování. Z výzkumu (1) vyplynulo, že nějakou tu malůvku nosí na těle jeden z pěti lidí. Ne všichni to však dělají s náležitou hrdostí. Získaná data onoho průzkumu totiž prokázala, že více než 22 procent jedinců svého tetování upřímně lituje, na což je už samozřejmě trochu pozdě. Vy jeho pořízení teprve zvažujete? Rozmyslete si to opravdu důkladně, protože zatímco tetovací stigma bledne čím dál víc, motiv je trvalý a ze svého odstínu nic nesleví. A co je dnes vlastně v inkoustovém kurzu?

In jsou pírka, čísla a nekonečno

Největší nárůst v designu je v kategorii frází a slov. Velký zájem je také o symboly nekonečna, andělská peříčka a římské číslice. Tetování je častější u žen a přicházejí mu na chuť i pokročilejší věkové skupiny. Většina starších lidí chce, aby měl daný motiv nějaký hlubší význam. Mladším generacím je to vlastně jedno, soustředí se spíše na vizuální estetiku. Pokud jde o následné odstranění, tohle umí jen laserová terapie. V závislosti na velikosti tetování vyžaduje 10 až 15 sezení. Obecně se pak říká, že laser bolí mnohem víc než samotná tvorba obrázku. I proto si tuhle ozdobu důkladně promyslete! Navíc jde o poměrně nákladnou proceduru (2).

Zdroje: (1) www.mccrindle.com.au/insights/blog/tattoos-in-australia-perceptions-trends-and-regrets-2/, (2) názor autora






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat