Aby v létě rtěnka vydržela

Zmrzliny, studené drinky, pot nebo chladivá pleťová mlha ve spreji. Je toho hodně, co v létě make-upu škodí. A o to poslední, o co by žena měla starat, je odlupování rtěnky. Chcete mu předejít? S těmito triky barva na rtech zůstane na svém místě!

Ráno si na líčení dáváte záležet, ale co je to platné, když už cestou do práce vnímáte nedostatky. Stačí se párkrát napít a rtěnka je fuč. Tohle denně zažívá mnoho žen, ale nebojte se, zde je několik praktických a osvědčených nápadů, díky kterým vaše ústa budou trvale zářivá!

Ústům nejprve dopřejte rehresh

Krása rtů nezačíná u rtěnky, ale u jejich vzhledu a zdraví. Po večerním čištění zubů proveďte exfoliaci jemným peelingem a zbavte ústa odumřelých pleťových buněk. Na trhu je k dispozici celá řada peelingů, ale vy si klidně vyrobte svůj vlastní. Smíchejte med se skořicí, nebo spárujte krystalový cukr (popřípadě kávový lógr) s několika kapkami olivového, mandlového, slunečnicového či kokosového oleje. Promíchejte, aplikujte na rty, promasírujte je a opláchněte vodou.

Po exfoliaci přichází hydratace. (Zvlhčení rtů je stejně důležité jako zvlhčení obličeje nebo krku.) Tento proces zajistí hladký průběh nanášení rtěnky následujícího rána. Naneste balzám na rty nebo vazelínu a nechte působit přes noc. Kupříkladu o víkendech, kdy je víc času, svým ústům můžete dopřát výživnou masku. Použijte 1 lžičku medu a 2 lžičky rozmačkané okurky, která je plná vody a antioxidantů, takže není žádným překvapením, že ústům dělá dobře. Masku nechte působit asi 10 minut, poté ji ze rtů setřete jemnou vlhkou žínkou.

Sáhněte po korektoru

Korektory se nanášejí pod make-up a většinou jde o voděodolné prostředky, jež jsou vhodné i pro zafixování rtěnky. Jednoduše jimi rty obkreslete a malé množství do nich jemně vklepejte prsty. Zabráníte rozpití rtěnky a prodloužíte její výdrž.

Používejte štětec

Když rtěnku nanesete štětečkem, vydrží déle, to není žádná raketová věda. Nejprve barvu směrujte na střed horních a spodních rtů, následně postupujte od okrajů spodního rtu a jemně do středu. Totéž proveďte s horním rtem. A co dál?

Vsaďte na sílu kapesníků

Trik s papírovým kapesníčkem je dokonalou zbraní na udržení rtěnky, na kterou přísahá několik renomovaných vizážistů. Po aplikaci barvy vezměte kapesníček, vložte jej mezi rty a pevně přitiskněte. Tato technika pomůže absorbovat veškerý přebytečný produkt, jenž kazí výsledný image. Nyní vezměte další kapesník a znovu si jej přiložte na rty. Přes něj štětcem poprašte průsvitný prášek a poté na střed rtu naneste poslední vrstvu rtěnky. To uzamkne barvu, aniž by rty zůstaly suché a práškové.

Zakončujte tužkou

Poté, co skončíte s aplikací rtěnky, ústa obkreslete tužkou. Vhodné jsou tlumenější, nahé odstíny, jež rtům dodávají plnější efekt. Tak, hotovo!

Zdroje: www.onlymyhealth.com, www.siobeauty.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat