Suché vlasy jako vyřešený letní problém

Slunce, chlorovaná voda, sůl i vítr. Vlasy v létě čelí mnoha nástrahám, kvůli kterým vypadají matně a krepatě. Jak se o ně postarat? Vyzbrojte se vlasovými mlhami, oleji i kondicionérem!

Je nesmírně důležité během léta udržovat vlasy hydratované. Jedině tak předejdete čtyřem prázdninovým smrtelným hříchům: suchosti, lámavosti, matnosti a krepatění. Takhle vyzrajete na všechny pasti!

Vynechejte každodenní mytí vlasů šamponem

Pokud máte ve zvyku denně si šamponovat a mýt vlasy, okamžitě s tímto zvykem přestaňte. To může být jeden z důvodů, proč máte suché vlasy. Nadměrná očista zbavuje pokožku hlavy přirozeného mazu (1). Zkuste proto kštici mýt méně často a mezitím používat suchý šampon, který vlasy načechrá, provzdušní a provoní. Pro lepší výsledky přejděte také na kondicionér.

Před koupáním mějte svůj rituál

Slaná nebo chlorovaná voda vlasům škodí (2). Nečekejte, až budete řešit vážnější problémy, v rámci prevence minimalizujte škody. Před ponořením do bazénu na vlasy naneste vrstvu kondicionéru, který snižuje škodlivé účinky soli a chlóru a v pramenech zachovává přirozenou vlhkost. Při plavání nebo slunění vlasy smotejte do drdolu a chraňte je šátkem či kloboukem.

Na noc vlasům ulevte

Být celý den u vody je skvělé, nicméně vaše vlasy si to nemyslí. Aby prospívaly, jednou či dvakrát týdně jim dopřejte hlubokou regeneraci. Rozmačkejte jeden banán, jenž je bohatý na vitaminy, minerály a kyselinu listovou, přidejte k němu 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje a stejné množství medu. Vše rozmixujte, masku vpracujte do suchých vlasů (zaměřte se hlavně na kořínky, aby se k nim dostaly všechny účinné látky). Vlasy sepněte na temeni hlavy a zakryjte je koupací čepicí (postačí i turban). Nechte působit přes noc. Ráno vlasy opláchněte vodou a umyjte šamponem, budou vyživené, hebké a lesklé (3).

Navlhčete i konečky

Suché konečky a mastná pokožka hlavy není nic neobvyklého. Než vyrazíte na slunce, zvlhčete konečky připomínající chemlon olivovým olejem. Použít můžete i různé olejíčky z drogerie, ideálně s obsahem keratinu, jež je výborným pomocníkem při péči o vlasy poškozené, suché a vlasy bez lesku (3).

Osvěžujte vlasy vlasovou mlhou – po celý den

Vlasové mlhy s hydratační mikromlhou okamžitě oživí vysušené prameny, a to bez zatížení. Podívejte se po takových, které v sobě ukrývají účinné hydratační složky, jako je aloe vera, jedna z nejodolnějších rostlin v poušti. Vlasové mlhy se dají aplikovat kdykoli během dne a vejdou se do každé plážové tašky (3).

Vyhněte se chemickým přípravkům

Pokud máte krepaté vlasy, dávejte si pozor na to, čím je ošetřujete. Nevhodná kosmetika s chemikáliemi může jejich stav ještě zhoršit. Místo ní přejděte na přírodní produkty, které pomáhají při opravě vlasových buněk (3).

Vynechte tepelný styling

Účesy, jako jsou copánky, rozcuchané drdoly a volné vlny jsou naprosto trendy a lze je snadno vykouzlit i bez fénů, kulem a žehliček na vlasy, které pramenům škodí (4).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34055906/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh?Db=mesh&Cmd=DetailsSearch&Term="Chlorine"%5BMeSH+Terms%5D, (3) názor autora, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3229938/






Celkem 4 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat