Olejování vlasů je klíčem k jejich hloubkové výživě

Láká vás olejování vlasů? Jak často byste takové ošetření měli provádět, aby to kadeře nezatížilo? A proč při něm nikdy nesvazovat hřívu do culíku ani drdolu?

Že se nejrůznější oleje už dávno nepoužívají jenom na vaření či jako náhrada pleťového krému, to vám zřejmě neuniklo. Aplikují se i na vlasy, a to se záměrem zlepšení jejich celkového stavu, podpory růstu a ochrany před poškozením. Někdo je před mytím nanáší po celé délce, zatímco jiný si s nimi spíše masíruje pokožku hlavy. Mezi nejvyhledávanější oleje v tomto směru patří arganový, ricinový, kokosový, mandlový a sezamový. Vážně je tahle péče takové kosmetické terno, jak se povídá?

Ano, má to smysl!

Olejování vlasů je teď trendy. Pokud se zaměříme na pokožku hlavy, může být prospěšné, protože zdravá pokožka na hlavě rovná se i zdravé vlasy. Jak je to ale s ideální frekvencí? Tahle praxe má smysl jen tehdy, je-li prováděna správně. Ačkoli jsou oleje nesmírně vyživující a zajišťují hydrataci, když se to s nimi přehání, mohou vlasy zatěžovat. Doporučuje se ji využívat zhruba jednou za sedm až deset dní, a to jako ošetření před klasickým mytím. Na šampon a vodu by při očistě mělo dojít hned dvakrát za sebou, aby se odstranily veškeré zbytky mastnoty (1). A je tu ještě jedna důležitá zásada, kterou je třeba dodržovat.

Culík? Ten raději ne!

Myslíte si, že si olejem pomažete kadeře a mezi tím, co bude působit, si doma uděláte nějakou práci? Každá minuta se přece počítá! Ovšem takto ošetřené prameny se lepí na krk a celkově trochu překáží. Napadá vás tedy, že sáhnete po gumičce nebo skřipci a vytvoříte si culík či volnější drdol. Jenže to je právě ta chyba. Podobně jako když jsou vlasy jenom mokré, tak i naolejované bývají ve velice jemném stavu, tudíž i náchylnější k lámání, vypadávání a roztřepeným konečkům. Z tohoto důvodu by se neměly svazovat do jakéhokoli účesu, který by mohl namáhat folikuly. Nesnesete-li je rozpuštěné, využijte vlasový zábal, jenž uzamkne vlhkost a nebude vás nijak omezovat (1).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pikantní dýňová polévka

(4 hlasů)

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat