Jednoduchý trik s velkým efektem pro vaše vlasy

Nejprve šampon a pak kondicionér – tradiční postup péče o vlasy. A co takhle jednotlivé kroky otočit?

Když vlasy potřebují vlhkost, kondicionér je klasickým řešením a zachráncem v nouzi. Na obalu se obvykle doporučuje používat kondicionér až po umytí vlasů. Ale je to opravdu nejúčinnější řešení? Ne! Ukazuje se, že má smysl změnit pořadí. Kondicionér udělá s vašimi vlasy hodně dobrého a poskytuje jim dostatek ingrediencí, které jsou pro zdravé vlasy důležité. Přispívá však také k tomu, že vlasy ztěžknou a vypadají pak hodně zplihle. Je to proto, že na vlasech zůstávají zbytky kondicionéru, což způsobuje, že ztrácejí na objemu (1).

Změňte pořadí

Jakmile použijete kondicionér jako první, případné zbytky se šamponem vymyjí. Vaše vlasy přesto dostanou všechny pozitivní účinky kondicionéru, ale ty případné negativní eliminujete. Vaše vlasy znovu získají objem a plnost, navíc ale budete mít pocit mnohem větší lehkosti (1).

Krásné vlasy po pivu

Křehké a suché vlasy bez objemu trápí spoustu žen. Většinou jsou důsledkem nějakého stylingového hříchu (například časté fénování nebo žehlení vlasů). Udržet si vlasy zdravé není zkrátka tak snadné. Ale stačí sáhnout na osvědčený trik našich prababiček. Pivo je levný a účinný prostředek v péči o vlasy a může nahradit jakýkoli běžný kondicionér (2).

Šťáva z ječmene má spoustu živin a vitaminů, které vaše vlasy potřebují. Vaše hříva pak bude lesklejší a při pravidelném používání také mnohem zdravější. Zní to šíleně, ale je to tak! Kromě toho pivo dodá vašim vlasům větší objem a na pohled i na dotek budou vypadat skvěle. Díky pivním kvasnicím budou vaše vlasy totiž posílené a pružné (2).

Jeden problém ale tato metoda má – pivo má docela silnou a pronikavou vůni, kterou pravděpodobně nechcete mít na pokožce hlavy trvale. Proto je důležité, abyste pivo po ošetření velmi, velmi důkladně opláchli (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4458934/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat