Dokonale hladké nohy v létě

Chcete na léto dokonalé nohy?

Léto máme v plném proudu, a s rostoucími teplotami saháme do šatníku po stále kratších sukních a šortkách. Co si ale počít, pokud vaše nohy po dlouhém zimním období nevypadají tak, jak byste si přáli?  Naštěstí existuje pár rychlých triků, díky kterým se budete i v těch nejkratších šatech z vašeho šatníku cítit sebejistě. 

Před holením proveďte peeling

Základem léta jsou krásné hladké nohy, o tom není pochyb. Jak však řešit takové ty nepříjemnosti, o kterých se v reklamách obvykle nemluví, tedy: pokud vám holení nohou na druhý den způsobuje vyrážku nebo se stále nedaří dosáhnout hladkého výsledku? Řešením může být přidání jemného peelingu do vaší běžné sprchové rutiny. Peeling odlepí (a nadzdvihne) chloupky od kůže, odstraní odumřelé kožní buňky a vyhladí suchá místa (1). Jednoduchý, a přesto velmi účinný trik!

Nepodceňujte hydratační krém

Pravděpodobně již máte ve svém arsenálu nachystaný nějaký ten krém na mazání nohou v létě. Ovšem rozhodně stojí za to se seznámit s dalšími chytrými možnostmi, které vám mohou přinést nějaké ty východy v péči o pokožku navíc. Například vyzkoušejte krém, který obsahuje Alfa hydroxykyseliny. Ty se často používají v kosmetice k urychlení obnovy kožních buněk, mají exfoliační schopnost a skvěle hydratují pleť. Dále zlepšují pružnost a pevnost pokožky, chrání ji proti poškození mechanickými vlivy, podporují dobré prokrvení pokožky a srovnávají barevný tón pleti (1). Tedy ideální kombo pro péči o nohy!

Nebojte se samoopalováku

Díky postupným samoopalovacím krémům můžete docílit hezké přirozené barvy nohou, bez fleků a nežádoucího vysušování kůže. Jedná se o ideální péči pro ty, kdo zatím nemají zkušenosti s klasickými samoopalovacími přípravky. Pozvolné samoopalovací mléko vytváří odstín opálení postupně během cca tří aplikací. Stačí každý večer před spaním natřít nožky postupným samoopalovacím přípravkem a nechat jej „čarovat“ přes noc do rána. Každé ráno se budete probouzet opálenější. Nezapomeňte přes den hydratovat klasickým tělovým mlékem, aby vám opálení déle vydrželo a kůže se vám předčasně neloupala (2).

Vyzkoušejte tělový olej

Pokud vás vystavování nohou na blížící se letní svatbě nebo párty stále znervózňuje, tělový olej vám dodá potřebný zbytek sebevědomí, který vám ještě chybí. Pečující složky v tělových olejích pracují účinněji než běžný hydratační krém, pokud jde o zdokonalování vzhledu suché, dehydratované pokožky. Olej totiž velmi rychle proniká do pokožky a zanechává hedvábnou, hladkou texturu a nádhernou zářivost. A lichotivý lesk nohou, mnohdy okořeněný jemnými třpytkami, které bývají součástí většiny rozjasňujících tělových olejů – to je přesně to, co chcete (2)! 

Zdroje: (1) www.encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/alfa-hydroxykyseliny-alpha-hydroxy-acids/, (2) www.goodhousekeeping.com/uk/beauty/skincare/a27505363/summer-skin-body-tips/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat