Letní faux pas při výběru oblečení

Jakkoli je léto krásné, přináší s sebou také jisté problémy. Ať už jsou to skvrny od deodorantu, zápach po grilování nebo pomačkané oblečení. Máme tipy, jak to vyřešit.

Vysoké teploty, hodně sluníčka a zpocené nohy jsou v létě na denním pořádku. Ale to je jen jeden z malých módních problémů, kterým tuto sezonu procházíme. Ale žádný strach! Sestavili jsme průvodce přežitím pro všechny milovníky módy.

Správné spodní prádlo

Na čem v zimě nezáleží, je v létě o to důležitější: v každém outfitu hraje hlavní roli správné spodní prádlo. Ve vysokých teplotách se nosí lehké a vzdušné látky a jsou často průhledné. Podprsenky bez ramínek, podprsenky v barvě kůže a kalhotky v nude barvě bez švů jsou správnou volbou. Se světlými barvami a tenkými látkami se v létě používá pouze tento typ spodního prádla. To zaručuje, že nic neprosvítá a své nové oblíbené kalhoty můžete nosit každý den.

Pomačkané oblečení

Jestli jezdíte do práce na kole nebo nosíte lehké halenky, pomačkanému oblečení se nevyhnete. Pak byste měli raději oblékat polyester. Chemické vlákno je nemačkavé a snadno se o něj pečuje. S topem nebo šaty z tohoto materiálu zaručeně nezažijete žádné nepříjemné překvapení.

Skvrny od trávy a zápach grilování

Asi to znáte – večer po grilování vaše oblečení nepříjemně zapáchá kouřem. A pokud si pak sednete do trávy, mohou na vašem oblečení zůstat nepěkné skvrny. Proti zápachu může pomoci směs vodky a vody (stejné množství obou). Tu naplňte do rozprašovače a nastříkejte na oblečení. Alkohol neutralizuje bakterie způsobující zápach. A směs koncentrovaného prostředku na mytí nádobí a teplé vody pomůže odstranit skvrny od trávy. Naneste na skvrnu a nechte působit, potom vyperte. Čím teplejší, tím lepší. Alternativně lze skvrnu také přetřít žlučovým mýdlem.

Zpocené nohy

Proti zpoceným nohám nebo nepříjemně páchnoucím botám pomáhají různé metody. Například nohy můžete umýt jedlou sodou a teplou vodou. Do bot můžete dát několik kapek tea tree oleje nebo můžete vložit čerstvé čajové sáčky. Nebo můžete boty nosit i s vložkami z cedrového dřeva, ty neutralizují zápach a příjemně voní.

Skvrny od deodorantu a opalovacího krému

Deodorant může zanechat na oblečení nevzhledné skvrny. Abyste tomu zabránili, zvažte přechod na antiperspirant. Chladné a volné látky, jako je len, jsou při vysokých teplotách také vhodnější. Na skvrny od opalovacího krému můžete zkusit prádlo namočit na hodinu do octové lázně (voda a ocet v poměru pět ku jedné). Oblečení by se pak mělo vyprat. Případně můžete ihned po rozlití krému použít prostředek na mytí nádobí nebo žlučové mýdlo.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat