Triky proti ucpaným pórům a černým tečkám

Černé tečky nejsou sexy. Bez ohledu na to, jak dobře se o svou pleť staráte, občas se objeví – obvykle v tu nejhorší možnou dobu. Jak s nimi můžete zatočit? Do zbraně povolejte čajovník, med nebo vaječné bílky!

Bez ohledu na to, v jaké životní fázi se nacházíte, ucpané kožní póry a černé tečky vám mohou ubrat na kráse. Hledáte přírodní způsoby, které jejich vzhled zredukují? Hledejte v těchto řadách!

Kokosovo-cukrový peeling

Černé tečky nejsou nic jiného než ucpané kožní póry odumřelou kůží a mastnotou, jež při kontaktu se vzduchem zčernají. Můžete je nechat přirozeně a bezbolestně odstranit peelingem z kokosového oleje a třtinového cukru. Vytvořte hustší pastu a provádějte třikrát týdně. Osvědčuje se i peeling z ovesných vloček. Použijte bílý jogurt, šťávu z půlky citronu a jednu polévkovou lžíci ovesných vloček. Peeling nechte na obličeji 15 minut a opláchněte ho vlažnou vodou. Odstraňuje nejen černé tečky, ale také pleti dodává zářivost (1).

Medová maska

V hrnci smíchejte mléko s medem a tuto směs mírně zahřejte, poté ji naneste přímo na černé tečky. Nechte působit 15 minut, následně tuto medovou masku odstraňte vlažnou vodou. Med je antibakteriální, mléko obsahuje kyselinu mléčnou, která se v kosmetice používá především pro své exfoliační schopnosti. Působí proti černým tečkám, ale také redukuje první známky stárnutí (vrásky i pigmentové skvrny), v neposlední řadě sjednocuje barevný tón pleti (1).

Vaječné bílky

Jestli už máte černých teček plné zuby, vložte svoji důvěru do vaječných bílků. Nejprve ušlehejte jeden bílek a naneste jej na (čistou) pleť. Poté na obličej přiložte papírový ubrousek a naneste další vrstvu vaječného bílku. Nechte zaschnout (asi 20 minut) a bílky jednoduše sloupněte (1).

Čajovníkový olej

Odborníci na krásu říkají, že můžete použít i olej tea tree. Funguje tak, že zabíjí bakterie. Čajovníkový olej je dostupný v řadě produktů, jako jsou mýdla a krémy, nebo je přístupný ve formě esenciálního oleje. V každém případě vybírejte pouze nekomedogenní produkty v péče o pleť, jež neucpávají póry a nepřispívají ke vzniku akné a černých teček. (Ne každý produkt je nekomedogenní, proto musíte pečlivě číst etikety). Pro profesionální extrakci se poraďte se svým dermatologem (1).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6122508/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat