Letní pravidla zdravé a hydratované pleti

Používáte hydratační krém? Ano, v létě je to nutnost. Ale máte jistotu, že je pro vás ten pravý? Při výběru je třeba zohlednit vlhkost klimatu i množství času tráveného ve vodě. A není to všechno.

Užíváte si léto plnými doušky? Vy možná, ale co vaše pokožka? Ta zřejmě tak blažená není, protože čelí celé řadě nepříznivých faktorů. A to se na ní může nehezky podepsat!

Potíž, která si nevybírá

Dehydrovaná kůže se často spojuje s chladným zimním počasím a drsným vnitřním vytápěním. Ale její suchost bývá běžná i v létě. Vlastně je to typický problém tohoto ročního období. Proč? Hlavní roli zde sehrává hned několik faktorů (1).

  1. Koupání v bazénech a chlorované vodě, výlety na pláž i dlouhé sprchy, kterými se snažíme smýt veškerý pot i písek. Tohle všechno je příčinou hrubé, šupinaté a matné pleti, stejně jako velké prodlevy mezi aplikacemi opalovacího krému.
  2. Vláhu z vaší pokožky doslova vysává i vnitřní klimatizace a sluncem nasycený venkovní vzduch. Suché pleti nahrává i nadměrný peeling a přílišné používání samoopalovacích krémů. Oba tyto procesy taktéž přispívají k podráždění. Strůjce tedy máme. Co ale řešení?

Vhodné mazání je základ!

Zjistíte-li, že máte v létě sklony k suché kůži, zaměřte se na hydratační produkty. Tyto přípravky pomáhají i při obnově kolagenu, přičemž omezují známky stárnutí. Když je pokožka vláčná a její bariéra neporušená, může svou energii přesměrovat na opravu a regeneraci poškozených tkání. Jinými slovy – přejde z režimu obrany do režimu obnovy, což samozřejmě podpoří její zdraví a vitalitu (2). Ale jaký hydratační krém zvolit?

Pravidla dobrého nákupu

Výběr se odvíjí od rozhodnutí mezi hutnějším produktem a lehčím krémem na vodní bázi. Složení, které je pro vás ideální, podléhá několika faktorům, a to včetně vlhkosti klimatu, kde žijete, množství času tráveného ve vodě i zálibě v opalování. Vhodný přípravek také obsahuje všechny klíčové hydratační přísady, jako jsou ceramidy, glycerin, kyselina hyaluronová a skvalen (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778033/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17524122/






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat