Barvené vlasy uvítají ošetření rýžovou vodou

Rýžová voda je letos v kurzu. Jakými způsoby pomáhá poškozeným vlasům? A může urychlit i jejich růst? Pojďme si na ni pořádně posvítit!

Každý rok vychvalují výrobci kosmetiky jiné přísady, které pak přidávají do svých pečujících produktů. Pokud jde o vlasy, rok 2022 je celý o rýžové vodě (1). Vážně je tato přírodní ingredience tolik účinná a dokáže pomoci s celou řadou běžných problémů?

Zázraky se dějí!

Rýžová voda je známá svým obsahem bílkovin a životně důležitých vitaminů A a C. Zprostředkovává také cenné minerály, aminokyseliny a antioxidanty. Pravidelná aplikace těchto látek skutečně může vést k silnějším, zdravějším a krásnějším vlasům (1). Jak přesně tento vychvalovaný přírodní prostředek pracuje?

Není náhoda, že se tato složka přidává do vlasové kosmetiky, přičemž se označuje termínem inositol (2). Upravuje totiž produkci mazu na pokožce hlavy, čímž zabraňuje její dehydrataci a tím pádem i tvorbě lupů. Napomáhá také regeneraci a podporuje růst. Vlivem obsažených vitaminů tento rýžový poklad koruně krásy dodává i lesk a sametovou hebkost. Takže ano, pochvaly mířené na jeho adresu jsou opodstatněné a mají pravdivý základ. Kdo z něj může vytěžit nejvíc?

Barvíte se? Potřebujete rýži!

Nejlepšími kandidáty jsou lidé s poškozenými vlasy, kteří se často barví. Voda získaná z rýže působí jako posilující a revitalizující prostředek, který mírní škodlivé účinky agresivních chemikálií (1). A vůbec, chcete mít tohoto zachránce vždy po ruce? Můžete, nic vám nebrání.

Minimum úsilí, maximum výhod

Rýži před tepelnou přípravou nejprve pořádně propláchněte, aby v ní nezůstaly žádné nečistoty. Jakmile se vám tato pochutina uvaří, můžete ji jednoduše scedit. Získaná tekutina bude mít mléčnou barvu a velkou koncentraci, proto ji zřeďte malým množstvím čisté vody. A to je vše! Nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu a klidně ji promíchejte s běžně používaným kondicionérem (1).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35133117/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33260918/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat