Tmavé kruhy pod očima rozjasní krém s vitaminem C

Vrásky ani tmavé kruhy očím zkrátka nesluší. Jak proti jednomu i druhému bojovat? Pořiďte si oční krém s obsahem vitaminu C, který navíc prodlouží i trvanlivost nanášeného make-upu.

Oční krém by měl být nedílnou součástí každé kosmetické taštičky. Který si ale vybrat, když je nabídka tak široká? Zaměřte se na složení! Neměl by v něm chybět vitamin C, který je neporazitelným bojovníkem proti kruhům pod očima. Také na ně trpíte?

Ozdoba, kterou nechceme

Mnoho očních krémů se tradičně zaměřuje na retinoidy urychlující regeneraci kožních buněk nebo kyselinu hyaluronovou, která vyživuje a hydratuje (1). Do těchto prostředků se ale ve velkém začal přidávat i vitamin C. Jakožto antioxidant pomáhá chránit před poškozením volnými radikály, které jsou jednou z nejčastějších příčin předčasného stárnutí. Pokožku pod očima také krásně rozjasňuje, protože léčí hyperpigmentaci. Toto zabarvení, s nímž se v této oblasti potýkáme, podporuje vznik tmavých kruhů (2).

Moc sucha, málo kolagenu

Pleť očního okolí je oproti zbytku obličeje mnohem tenčí. Také obsahuje méně kolagenu, podkožního tuku i mazových žláz. Známky stárnutí jsou zde výrazně viditelnější a projevují se o poznání dříve. K ošetření této citlivé oblasti jsou potřeba produkty s jemnou texturou, které oči zbytečně nedráždí a poskytnou jí vše, co potřebuje (3).

Šikovný podklad při líčení

Jak již bylo uvedeno v předchozích řádcích, kůže okolo očí nemá tolik mazových žláz, proto je sušší. Nanesení make-upu či očních stínů může tuto suchost ještě více zvýraznit a zmařit tak celý estetický dojem. Předejít se tomu ale dá použitím očního krému, který pokožku zvlhčí a zvláční, přičemž usnadňuje aplikaci a prodlužuje i samotnou trvanlivost zkrášlující kosmetiky (4). To jste věděli? Další důvod, proč si tohoto šikovného pomocníka pořídit, nemyslíte?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2699641/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4756872/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6850077/ 






Celkem 3 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat