Esenciální oleje vhodné pro masáže

Esenciální oleje, které se terapeuticky používají po celém světě již tisíce let, zvyšují účinnost masáže a také zlepšují celkovou náladu. Které si vybrat a jak je ředit s nosnou základnou?

Venku je nevlídně a sychravo, chtělo by to uklidňující masáž! Pro své záměry využijte aromaterapii, s těmito oleji se hned budete cítit o dost lépe!

Levandule

Levandulový esenciální olej je známý jako velmi uklidňující prostředek pro relaxaci a zklidnění. Pomáhá při nespavosti, úzkosti, depresích a neklidu, má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti, díky čemuž hojí drobná zranění. A ta opojná vůně!

Máta

Esenciální olej máty peprné povzbuzuje a je skvělý pro otevření dutin, tudíž ulevuje od ucpaného nosu a nachlazení, zároveň krotí bolesti hlavy, snižuje záněty svalů a zmírňuje nepohodlí kloubů.

Heřmánek

Esenciální olej z heřmánku blahodárně působí především na psychiku. Vzhledem k jeho relaxační povaze se aplikuje jako pomoc při nespavosti. Při použití v rámci masáže je heřmánek prospěšný už jen tím, že působí protizánětlivě, lze jej použít i na zanícenou kůži, artritidu, bolesti hlavy, výrony a bolesti svalů.

Bazalka

Bazalka je povzbuzující a energizující. Může pomoci stimulovat mysl. Bazalka je také považována za antivirovou a antibakteriální, takže je užitečná při nachlazení, v neposlední řadě snižuje příznaky revmatismu.

Citronová tráva

Esenciální olej z citronové trávy má příjemnou, ale pro někoho až příliš silnou vůni. V rámci masáže ulevuje od bolesti svalů, redukuje při akné o je užitečný pro léčbu atletické nohy.

Bergamot

Bergamotový esenciální olej dodává energii a osvěžuje, podporuje pocit štěstí a je také známý pro své antibakteriální vlastnosti, díky čemuž je skvělou volbou pro přírodní čisticí roztoky.

Šalvěj muškátová

Esenciální olej ze šalvěje muškátové má řadu výhod, od snížení stresu a úzkosti až po podporu lepšího spánku. Pomůže i tomu, koho trápí menstruační křeče.

Kadidlo

Kadidlový esenciální olej krásně voní, i když si na něj musíte trochu zvyknout. Působí protizánětlivě a je užitečný, pokud pociťujete bolest nebo zánět v jakékoli části těla. Ba co víc, zlepšuje koncentraci, zmírňuje podrážděnost a netrpělivost, prohlubuje meditativní stavy. Pro masáže jako dělaný!

Eukalyptus

Pokud hledáte osvěžující a stimulující olej, vyberte eukalyptus. Má silnou, povzbuzující vůni, která oživuje smysly. Podporuje dýchání a může se pochlubit analgetickými účinky.

Ředění esenciálních olejů

Pokud jde o esenciální oleje, méně je rozhodně více. Na 30 mililitrů nosného oleje (kokosového, mandlového či třeba olivového) budete potřebovat celkem 10 až 12 kapek esence. Pokud je však masáž určená těhotným či kojícím ženám a dětem do 12 let, použijte pouze pět až šest kapek silice.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7043716/ - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat