Kolagen milují i vlasy

Lze nějak zabránit šedivění vlasů? Protože nemáme kouzelnou hůlku, tak bohužel ne. Ovšem výrazně zpomalit tento proces skutečně můžeme. Pomůže nám s tím kolagen, který také zastavuje nadměrné vypadávání a podporuje růst.

Kolagenové doplňky stravy jsou stále populárnější. Žádný div, že se s nimi roztrhl pytel! Někdo preferuje tablety nebo gelové kapsle, jiný volí spíše prášek, který se rozpouští ve vodě. A každý uživatel si od těchto prostředků slibuje trochu něco jiného.

Dostupný zázrak pro zdraví i krásu

Kolagen (1) je nejvíce zastoupená bílkovina v lidském těle, přičemž tvoří základní stavební pilíř kostí, kůže, svalů, šlach, chrupavek a vazů. Vyskytuje se však i v jiných částech, jako jsou například cévy, rohovky a zuby. Organismus si ho vytváří sám, ovšem přirozená produkce se s věkem snižuje, proto jsou kolagenové přípravky hodně poptávaným artiklem. A důvody (2) jsou jasné – nabízejí celou řadu výhod pro zdraví, které se dotýkají pohybového aparátu, imunity a celkové regenerace. Oceňovány jsou i pro své kosmetické schopnosti, neboť zachovávají pružnost pleti, zpomalují tvorbu vrásek, zmírňují projevy celulitidy a zpevňují nehty. Vyřeší ale i problémy s vlasy! Jakými způsoby pracují na jejich kvalitě?

Na šediny je ještě čas!

Kolagen (1) je bohatý na aminokyseliny, které tělo potřebuje k tvorbě keratinu, což je protein, jež v podstatě tvoří vlasy. Navíc působí jako silný antioxidant, proto stojí v cestě škodlivým volným radikálům, které mimo jiné poškozují vlasové folikuly. Zní to nadějně, viďte? A závěry studie (3) publikované v magazínu American Journal of Pathology zrovna tak. Vyplývá z nich totiž, že kolagen zabraňuje nadměrnému vypadávání a značně podporuje růst. To jiný výzkum (4), tentokrát zveřejněný v časopise Marine Drugs, ho zase vychvaluje proto, že zpomaluje proces šedivění a poskytuje hřívě ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Kolagen tedy představuje unikátní vlasovou výživu, kterou jistě ocení i váš účes. A mají ho v každé lékárně!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507709/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835901/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1606623/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3853751/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat