Šatník je odrazem naší povahy

Šaty dělají člověka, to už víme. Ale nejen náš outfit dokáže o naší povaze něco vypovědět. Pohled do šatníku je také odrazem našeho psychického stavu. Přečtěte si, co o vás prozradí váš šatník.

Náš styl oblečení samozřejmě ovlivňuje náš vnější dojem – ať už se oblékáme obzvlášť trendy, milujeme základy nebo rádi působíme elegantně, to vše o člověku vypovídá hodně. Ale i pohled do skříně může o někom hodně prozradit.

Extrémně trendy: Nízké sebevědomí

Pokud máte ve skříni vždy ten nejnovější kousek, sledujete každý trend a jste stále aktuální, máte skříň plnou módních kousků. To však prozrazuje něco o vaší povaze: Každý, kdo téměř slepě sleduje každý módní trend, má tendenci toužit po vnějším uznání. Vymezujete se prostřednictvím oblíbených kousků a trendových značek a možná si své skutečné osobnosti nevážíte. Zapracujte trochu na svém sebevědomí a noste jen to, co se vám opravdu líbí.

Nepořádek: Emocionálně vystresovaná

Vaši skříň tvoří velké hromady, cpete a vytahujete oblečení dovnitř a ven, aniž byste investovali čas do správného skládání a třídění? To by mohlo být známkou emočního stresu. Pokud nejste v míru sami se sebou a se svou životní situací, nemáte čas ani nervy udržovat pořádek v banálních věcech, jako je oblečení. Pokud se propadáte do stresu, je to pochopitelné. Zkuste to ale vidět opačně jako terapeutický efekt: Věnujte pár hodin správnému třídění skříně. Poté se také budete cítit „uspořádaněji“.

Špatné nákupy: Emocionální útlak

Máte ve skříni spoustu věcí, které se vám vlastně nelíbí nebo jste je nikdy nenosili? Pokud nakupujete naslepo, můžete nakupování využít jako emocionální odbytiště, abyste se vyhnuli problémům. S příjemným pocitem, když jsme si koupili něco nového, rádi potlačujeme negativní myšlenky. Pokuste se přijít na kloub příčinám špatných nákupů a položte si otázku, co skutečně potřebujete a chcete.

Mnoho stylů: Nerozhodná

Máte ve skříni skoro všechno? Od gotiky přes retro až po holčičí růžovou? To může naznačovat určitou nerozhodnost. Experimentovat je zábava a důležitý vývojový krok, ale ti, kteří se neustále snaží vytvořit si svůj vlastní styl, mohou mít problém najít sebe sama a definovat svou vlastní identitu. Neváhejte a ponořte se hlouběji do toho, kdo jste, kým chcete být a v čem se opravdu cítíte pohodlně – bez očekávání ostatních a hip trendů.

Málo obsahu: Nízké sebevědomí

Chybí vám ve skříni základní věci a oblečení, které tam je, vám slouží navždy? Samozřejmě, že šetřit není špatné. Možná si ale jen neceníte materiálních věcí obecně. Je však důležité si položit otázku: Jste obecně extrémně spořiví a dopřáváte si jen velmi málo? Z psychologického hlediska by to mohlo naznačovat trauma, které způsobilo nízké sebevědomí a myšlení ve stylu „nezasloužím si to“. Dobře si rozmyslete, zda by se to nemohlo týkat i vás.

Zdroj: www.fuersie.de/psychologie/5-dinge-die-ihr-kleiderschrank-ueber-sie-verraet-9405.html






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat