Zaměřeno na množství párů bot v domácnosti

Průměrná moderní žena doma schraňuje přibližně 19 párů bot. Ale neunosí ani polovinu! Kolik nových párů si kupuje každý rok a čím (ne)udělá radost své drahé polovičce?

Francouzská módní návrhářka Coco Chanel (1) se kdysi nechala slyšet, že dobrá žena s dobrým párem bot nemůže být nikdy ošklivá. To herečka Marilyn Monroe (3) zase prohlašovala, že když dívce dáte správné boty, dokáže si podmanit celý svět. Podle slov francouzského návrháře a módní ikony Christiana Louboutina (2) obutí mění nejen řeč těla, ale i životní postoje. Tak ruku na srdce, jak velký máte botník? Zapadnete do obecného průměru?

Kolik je tak akorát?

Pět párů? Nebo raději deset? Samá voda. Průměrná moderní žena jich totiž vlastní hned 19, přičemž každý rok svou sbírku rozšíří o čtyři nové přírůstky. Tedy alespoň podle průzkumu (4) jistého britského nákupního centra. Vážně se tohle všechno dá unosit? Zřejmě ano, ovšem v otázce běžného využití tu padá kosa na kámen.

Více než polovina leží ve skříni

Z jiného výzkumu (5) zase vyplynulo, že ačkoli mají příslušnice něžného pohlaví bot tolik, že by je mohly rozdávat, pravidelně používají pouze pět párů. Co ten zbytek? Na ten se jen práší! A to se jedná o poměrně velikou investici. Pokud jde o konkrétní kousky, které se opravdu nosí, vše samozřejmě záleží na osobních preferencích, zaměstnání a životním stylu. Obecně ale platí, že bez ladu a skladu v botníku neleží tenisky, kozačky, kotníkové boty a pak nějaké vyšší, co mají ale širší pohodlný podpatek, na němž se dá bez větších obtíží chodit celý den. V čem nás nejraději vidí muži, trefíme se jim tímhle do vkusu?

Lodičky ano, válenky jsou zlo!

Kdyby si pánové mohli vybrat, což naštěstí nemohou, úplně nejraději by nás vídali jen na podpatích vysokých, v ideálním případě jehlových. Je to pro ně nesmírně elegantní, sofistikované a navíc to zapadá do jejich erotických představ. Co prý naopak doslova nenávidí, to jsou mohutné neforemné boty typu válenek a sněhulí. Nám je v nich sice teplo, ovšem našim drahým polovičkám se z toho zvedá obočí.

Zdroje: (1) cs.wikipedia.org/wiki/Coco_Chanel, (2) cs.wikipedia.org/wiki/Christian_Louboutin, (3) cs.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe, (4) www.reuters.com/article/us-shoes/most-women-own-19-pairs-of-shoes-some-secretly-idUSN0632859720070910?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (5) www.dailymail.co.uk/femail/article-2397219/Women-20-pairs-shoes--wear-quarter-them.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, názor autora - zbytek článku

 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:47
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat