Ideální frekvence mytí vlasů se odvíjejí od typu pokožky

Mýt si vlasy denně? Anebo raději obden či jednou za tři až čtyři dny? Co je vlastně lepší? To je otázka. Ale odpověď naleznete na svém obličeji!

Mytí vlasů je zcela přirozený a běžný proces, nad kterým obvykle vůbec nepřemýšlíme. Ostatně, proč bychom také měli? Stačí si hřívu namočit, nanést trochu šamponu, poté pěnu opláchnout a hotovo, že? Jenže jak často tuto proceduru provádět? Názory se pořád různí.

Potíž nejlepšího načasování

Dost omílané téma, v němž o protichůdné informace není nouze. Taková je situace okolo mytí vlasů. Jeden den se říká, že čím častěji se tímto způsobem zbavujeme nahromaděných nečistot, bakterií, lupů, plísní a zbytku stylingových produktů na pokožce hlavy, tím lépe. Jenže druhý se zase objevují názory, že každodenní používání šamponu, který může obsahovat chemické látky, konzervanty, alergeny, toxiny, dráždivé sloučeniny i plasty, nesmírně škodí. A to nejen účesu, ale i celkovému zdraví.

Čert aby se v tom vyznal! Také máte zmatek v tom, k čemu se vlastně přiklonit, protože ze zcela pochopitelných důvodů nechcete nic riskovat? V první řadě je třeba si uvědomit, že všeobecné doporučení, které by „na míru“ sedlo všem, zkrátka neexistuje. Každý člověk je jiný a každý má také odlišné potřeby. Vaším osobním poradcem, tedy jde-li o ideální vlasovou mycí frekvenci, může být  pokožka.

Pohled do zrcadla mnohé napoví

To, jak často strčit korunu krásy pod vodovod, mohou určit mazové žlázy. Pokud si nejste tak docela jistí, jak se v nich naučit číst, tím nejlepším ukazatelem je obličej. Co se totiž děje na něm, to se děje i na hlavě. Zjednodušeně řečeno – jestli si každý den musíte důkladně omývat tvář kvůli nadměrné produkci mazu, to stejné zřejmě bude vyžadovat i pokožka hlavy, aby zůstala v pohodlí i dobré kondici. Naopak sušší pleť nic takového nevyžaduje, proto lze i s mytím vlasů vyčkat klidně i tři dny. Anebo čtyři, vždyť proč vlastně ne? Tak se nenechte ovlivnit obecnými radami a řiďte se svou pletí a vlastním harmonogramem!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5596653/ - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat