Blahodárnou vlasovou péči představuje ibišek

Když vlasy rostou želvím tempem, pomůže ibišek. Vyzrát s ním lze ale i na lupy nebo otravné šediny, které mladistvému vzhledu rozhodně nepřidají.

Ibišek můžeme obdivovat v mnoha různých barvách a velikostech, vytváří tedy zajímavý dekorativní prvek domova. Je ale víc než jen ozdobou! Využít ho totiž lze i na vlasy, kterým poskytuje regenerační první pomoc. Jaké přesně má účinky a co s vaší hřívou provede?

Kouzlo v podobě rychlejšího růstu

Na mimořádné schopnosti ibišku přísahá i ajurvédské medicína. Její příznivci praví, že obsažené cenné aminokyseliny produkují speciální druh strukturálního proteinu zvaný keratin, který je základním stavebním kamenem vlasů. Ostatní složky přirozeně se vyskytující v této nádherné květině vyživují vlasové folikuly, urychlují růst a zabraňují nadměrnému vypadávání, přičemž zvyšují odolnost vůči lámavosti. Tato péče tedy přijde vhod, a to nejen v zimě, kdy je vlivem nízkých teplot koruna krásy k poškození obecně náchylnější. Jsou tu však i jiná pozitiva, která si necháte líbit!

Stopka lupům a nekončící hydratace

Ibišek funguje také jako zvláčňující kondicionér, který ve vlasech vlhkost doslova uzamkne. Zároveň obnovuje pH a uklidňuje podráždění, jež vyvolává obtěžující svědění pokožky hlavy a zastavuje tvorbu lupů. Pro snadno aplikaci mnozí využívají ibiškový olej. Nechcete se k nim přidat? Můžete si ho koupit v obchodě se zdravou výživou, ale nabízí se i domácí výroba. K ní je potřeba asi osm ibiškových listů a stejné množství květů. Obojí se rozmělní na pastu a přidá do šálku kokosového oleje. Směs se následně prohřeje na mírném ohni a nechá vychladnout. Pro nejlepší výsledky se po nanesení nechává působit zhruba 20 minut. Potěší vás ale i další pozitivum.

Na šediny mám ještě čas!

Nevítané šediny se ibiškem maskovaly už v dávné minulosti. Tak proč s tím přestávat? Látky, které se v tomto fešákovi nacházejí, mají vliv na produkci pigmentu melaninu, proto zachovávají přirozenou barvu vlasů a šediny oddalují. To přece stojí za vyzkoušení, nemyslíte?

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5733167/ - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat