Při použití deodorantu se vyvarujte zbytečných chyb

Používat deodorant každé ráno? Možná to vůbec není nutné. Navíc, veděli jste, že by se měl nanášet spíše ve večerních hodinách? A proč si dát pozor na jeho opakované vrstvení?

Deodorant, který slouží k omezení tělesného pachu zapříčiněného bakteriálním rozkladem potu, je běžnou součástí každodenního života většiny lidí. Ne každý ho ale používá správně! Co když i vy v tomhle tak trochu chybujete?

Ráno není ideální načasování aplikace 

Kdy přesně si deodorant vtíráte do podpaží? Pokud tak činíte v ranních hodinách, může se to podepsat na jeho účinku. Vážně! Nejvhodnější doba je totiž kupodivu spíše večer, kdy jsou potní kanálky méně aktivní. Je tedy nejlepší se ve večerních hodinách osprchovat, osušit pokožku ručníkem a až poté nanést deodorant. Pokud by vám snad ráno chyběla jeho svěží vůně, ano, můžete jeho malé množství aplikovat znovu, ovšem jde spíše o váš pocit a pohodlí, nikoli způsob, jak jeho působení zdvojnásobit.

Po holení ho nechte v šuplíku

Holení a deodorant? To nejde moc dohromady. Respektive vůbec! Zejména v případě, že ten váš obsahuje nějaký alkohol, který může zadělat na nepříjemné podráždění. Bezprostředně po odstranění chloupků ho tedy raději vůbec nevyužívejte, protože místo svěží pokožky se můžete dočkat zarudlé kůže, svědění, pálení i obtěžující vyrážky.

Více neznamená lépe

Řada lidí si zmíněný prostředek nanáší v průběhu dne i několikrát, čímž se snaží zabránit nelibému tělesnému zápachu. Dobrý úmysl je v tomto případě však spíše kontraproduktivní. Aby tento produkt mohl stoprocentně fungovat, měl by se využívat jen na čistou pokožku zbavenou veškerých nečistot. Každá vrstva navíc jen omezuje jeho působení. Ona je přílišná náklonnost k deodorantu vůbec tak nějak na obtíž.

Vynechání není žádná katastrofa

Aplikovat deodorant každý den? Je to vůbec nutné? Některé přípravky jsou speciálně vyvinuty tak, aby vydržely 48 hodin, což znamená, že aplikace sedm dní v týdnu vlastně vůbec není potřeba. Omrkněte ten svůj, ať víte, zda to s ním zbytečně nepřeháníte.

Zdroj: www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijd.15418 - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat