Ricinový olej vzpruží vlasy i řasy

Milujeme všestranné kosmetické prostředky, které pomáhají se širokou škálou problémů. Jedním z nich je i ricinový olej, který předchází lámavosti řas, podporuje růst vlasů, léčí akné a zlepšuje vzhled jizev. Tenhle šikovný chlapík si ale poradí i s celulitidou!

Po kvalitních vlasech a hustých dlouhých řasách touží asi každá žena. Kéž by je genetika spravedlivě nadělila všem! Ale takhle to samozřejmě není, proto něžné pohlaví často hledá prostředky, které by mu v tomto směru pomohly. Může mezi ně patřit i ricinový olej?

Prostředek bez barvy i vůně

Ricinový olej je víceúčelový rostlinný produkt, který se získává ze skočce obecného (Ricinus Communis). Na rozdíl od jiných běžně využívaných olejů se jeho konzumace nedoporučuje, neboť je silně projímavý a vnitřní užití může způsobit nepříjemné potíže. Dermatologové tedy upozorňují na to, že se hodí jen pro vnější použití a kosmetické účely (1). Jaké má přednosti a proč si ho možná zamilujete i vy?

Hydratace a žádná lámavost

Ricinový olej je vychvalován zejména pro své hydratační a regenerační schopnosti, díky kterým zvlhčuje vlasy i řasy, čímž zabraňuje jejich poškození a nežádoucí lámavosti. Obsahuje mimo jiné i mastné kyseliny, jež poskytují výživu a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy (2). A jak je to s podporou růstu?

Dlouhý culík? Bude!

Ricinový olej se může pochlubit i antibakteriálními a protiplísňovými vlastnostmi, což je pro pokožku hlavy obzvlášť prospěšné. Zároveň zde zvyšuje průtok krve, čímž je do oběhu dodáváno více živin potřebných pro zdravou a kvalitní korunu krásy. Nelze nezmínit, že souběžně přispívá k obnově buněk, přičemž pomáhá zastavit tvorbu lupů i nadměrné vypadávání (1). Ať už si s ním budete ošetřovat vlasy, řasy nebo obojí, rozhodně neprohloupíte. A vůbec, klidně ho mázněte i na tvář!

Stopka akné a vráskám

Tento olej sklízí plusové body i za to, že zlepšuje vzhled jizev, uklidňuje podráždění kůže, léčí akné a zvyšuje syntézu omlazujícího kolagenu, proto zachovává mladistvou vizáž a zpomaluje rozvoj vrásek. Spojován je dokonce i se zmírněním projevů celulitidy a odstraňováním nevzhledných bradavic. Další nespornou výhodou je, že vždy stačí nanést opravdu jen malé množství, tudíž vám lahvička ricinového oleje vydrží opravdu dlouhou dobu (3). A to se vyplatí!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551626/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015816/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9094305/ 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat