Pravidla nošení punčošek a punčocháčů

Dodává nohám elegantní vzhled a poskytuje teplo a pohodlí. Existuje několik typů, jako jsou klasické, síťované, termo nebo kompresní punčošky a punčocháče

Punčošky a punčocháče jsou oblíbeným doplňkem šatníku mnoha žen. Nejenže dodávají nohám elegantní vzhled, ale také poskytují teplo a pohodlí. Podíváme na různé typy punčošek a punčocháčů a důvody, kdy je nosit.

Klasické punčošky

Jsou tenké, průhledné a obvykle mají lesk. Jsou ideální pro formální příležitosti, jako jsou svatby, plesy nebo večírky. Jsou vhodné pro teplejší období, když potřebujete nohy jen lehce zakrýt.

Síťované punčošky

Mají charakteristický vzor, který vytváří síťovinu. Jsou vhodné pro večerní akce nebo párty, kde chcete vypadat odvážně a sexy. Lze je kombinovat s krátkými šaty nebo sukní.

Punčocháče

Jsou silnější než punčošky a pokrývají celé nohy až po pas. Jsou ideální pro chladnější období, kdy potřebujete nohy zahřát. Lze je nosit pod šaty, sukní nebo dokonce i pod kalhotami pro extra vrstvu tepla.

Termo punčocháče

Termo punčocháče jsou speciálně navrženy pro zimní období. Mají větší gramáž a jsou vyrobeny z materiálů, které udržují teplo. Jsou ideální pro venkovní aktivity, jako je lyžování nebo bruslení.

Kompresní punčocháče

Jsou navrženy tak, aby zlepšily krevní oběh a snížily otoky nohou. Jsou vhodné pro ženy, které trpí žilními problémy nebo pro ty, kteří tráví dlouhé hodiny stáním nebo sezením. Mohou být také užitečné během těhotenství.

Punčošky a punčocháče s potiskem

Mají různé vzory a barvy, které dodávají nohám jedinečný vzhled. Jsou ideální pro odvážné módní kombinace a lze je nosit s jednoduchými šaty nebo sukněmi, aby vynikly.

Základem je dobrý výběr

Volba vhodného materiálu a denieru

Při výběru punčošek a punčocháčů je důležité zvolit vhodný materiál a denier (jednotka pro tloušťku vlákna). Pro teplejší období jsou vhodné punčošky s nižším denierem (10-20), které jsou tenčí a prodyšnější. Naopak v chladnějším období je lepší sáhnout po punčocháčích s vyšším denierem (40-100), které poskytují větší tepelnou pohodu.

Správná velikost a střih

Aby punčošky a punčocháče dobře seděly a nepůsobily nepříjemný pocit, je důležité zvolit správnou velikost a střih. Při výběru se řiďte velikostní tabulkou výrobce a nezapomeňte zohlednit délku nohou a obvod stehen.

Barva a vzor

Při výběru barvy a vzoru punčošek a punčocháčů je třeba myslet na celkový outfit a příležitost, ke které je chcete nosit. Pro formální události jsou vhodné jednobarevné punčošky v tělové barvě nebo černé. Naopak pro volnočasové aktivity můžete sáhnout po barevných nebo vzorovaných punčocháčích, které dodají vašemu outfitu osobitý vzhled.

Nošení punčošek s podvazkovým pásem

Pokud se rozhodnete nosit punčošky s podvazkovým pásem, je důležité dodržet několik pravidel. Podvazkový pás by měl být pevný a dobře držet punčošky, aby nedocházelo k jejich sklouznutí. Dále je vhodné nosit punčošky s podvazky spíše pod delšími sukněmi nebo šaty, aby nebyly vidět.

Zdroj: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat