Alergie jako nepřítel krásy. Zamaskujte ji snadno a rychle

Jaro je jedním z nejkrásnějších období roku. Tak tuhle větu vám odkývá skoro každý, mnoho lidí ovšem s mírnými rozpaky. Jejich život se totiž s příchodem jara o něco ztíží kvůli nejrůznějším alergiím.

Zatímco někteří z nás nadšeně očichávají každou vykvetlou rostlinku a těší se z vůně čerstvě posekané trávy, pro jiné se právě díky těmto radostem jara dokáže proměnit obyčejná cesta do práce či školy v malou noční můru.

To nejmenší, s čím tito lidé bojují, jsou zarudlé slzící oči či oteklý obličej a neustále tekoucí nos. A kromě toho, že tyto příznaky alergie nejsou ničím příjemným, podepisují se i na našem vzhledu. A to především ženy nesou docela těžce.

Jak projevy alergie nejlépe zamaskovat? Poradíme vám několik triků!

Tónujte

Oteklý obličej můžete do jisté míry zamaskovat tím, že si pohrajete se stínováním a tónováním při nanášení make-upu a pudru. Různé odstíny dokážou některé části opticky zvýraznit, jiné pak skrýt. Nezapomínejte ani na tvářenku, kterou zvýrazníte lícní kosti.

Zamaskujte červený nos

Alergická rýma zákonitě vyústí v neustále tekoucí nos a tím i jeho zarudnutí (a odření, které si způsobíme i těmi nejjemnějšími kapesníčky). Nejprve při líčení naneste na postižená místa zklidňující balzám (například z aloe vera), poté zčervenalé partie zneutralizujte zeleným korektorem a pak naličte, jak jste zvyklá.

Zvýrazněte oči

Opuchlá víčka a okolí očí někdy zkrátka nezamaskujete. Můžete ale odvést pozornost tím, že necháte oči vyniknout, tedy že je opticky zvětšíte. Nejjednodušším způsobem je aplikovat tmavou linku na vnitřní linii řas horního víčka. Naopak na dolní víčko aplikujte konturu co nejsvětlejší.

Dopřejte očím „přirozenost“

Pokud vám ovšem oči slzí, takže o nějakých linkách si můžete nechat jen zdát (tedy pokud nechcete strašit děti rozmazanými černými kruhy v okolí očí), vsaďte na přirozený vzhled. Prostě oči výrazně naličte voděodolnou řasenkou.

Zjemněte svůj vzhled

Pokud se potýkáte s projevy alergie (mluvíme především o opuchlém obličeji), své udělá i účes, který zvolíte. Pokud si stáhnete vlasy do culíku, jen na problém upozorníte. Zkuste něco jemnějšího – například měkké vlny splývající okolo obličeje na ramena (tedy za předpokladu, že máte dlouhé vlasy).

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat