Prostreno.cz

Zelné polévky jsou tím pravým pro očistu těla

Jestli se o nějaké polévce dá tvrdit, že je skoro až magická, je to ta ze zelí. Dokonale vás totiž připraví na hubnutí! Zkuste si ji připravit v tradiční verzi!

Zelné polévky usnadňují začátek vaší nové štíhlé existence, plné energie a radosti ze života. Rozproudí totiž látkovou výměnu a umožní pálit tuky bez hladovění. Zelí se neusazuje ani na zadečku, ani na bocích. Skládá se totiž z 95 % z vody, má pouhých 22 kalorií, obsahuje vlákninu, trochu bílkovin a sacharidů. A za kilogram zelí dáte něco okolo deseti korun!

Takový malý zázrak

V něm obsažené vitaminy skupiny B podporují metabolismus, přinášejí dobrou náladu (díky stopovému prvku selenu) a ničí stres (za to zase může kyselina folová). Za zmínku stojí i obsah vápníku, železa, jódu, zinku, draslíku, vitaminu A a hořčičných olejů a barviv působících jako antibiotika ničící bakterie a snižující hladinu cholesterolu. Je třeba ještě něco dodávat?

7 dní, 7 příležitostí k úbytku váhy

Polévky se můžete najíst do sytosti, přičemž týdenní redukční kúra může první den obsahovat ovoce všeho druhu (kromě banánů), druhý den zeleninu včetně jedné brambory, třetí den ovoce a zeleninu (pro změnu bez brambory), čtvrtý den tři banány a nízkotučné mléko, pátý den je vhodné sníst jednu porci kuřecích prsíček a šest rajčat, šestý den je ideální pro steak a hlávkový salát, pro sedmý den se hodí rýže natural a zelenina. A teď už k samotné polévce.

Finančně to nestojí za řeč. Vůbec!

Původní recept říká, že potřebujete:

  • 1 hlávku bílého zelí
  • 2 zelené papriky
  • 1 kilo mrkve
  • 6 velkých jarních cibulek
  • 1 řapíkatý celer
  • 1-2 vaničky rajčat
  • 1-2 polévkové kostky zeleninového bujonu

Postup: Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na kousky. Vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a uvařte ji doměkka. Okořeňte podle chuti, ale vyvarujte se soli. Ta zadržuje vodu, což je pro očistu a hubnutí nežádoucí.

Berte to tak, že naopak zbavíte tělo jedovatých zplodin a usazenin. Již druhý den po konzumaci polévky se budete cítit lépe, radostněji a nabití energií. Udává se, že zelná polévka zároveň pomáhá při poruchách spánku, posiluje imunitní systém a podporuje libido. Tak na co ještě čekáte?

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat