Prostreno.cz

Fígle s klasickými řízky

Už je pro vás klasický řízek okoukaný a navíc vám po něm bývá těžko? Nebraňte se změnám a trochu si s obvyklým receptem pohrajte. To byste nevěřili, co udělá trocha alkoholu a citronová šťáva!

Že řízek se hodí jen na Vánoce? Ale kdepak, chutná stejně dobře i po zbytek roku. Vždyť je to pořád jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů! I když se zdá, že receptura tohoto vyhlášeného pokrmu je jasně daná, prostor k inovacím tu ještě je. Asi vás překvapí, jaké ingredience při přípravě řízků můžete použít a jak je trochu vylepšit!

Nezapomenutelná chuť s pomocí brandy

Už dost bylo klasiky? Co vám brání jít trochu proti proudu? Maso na řízky zhruba dvě hodiny před smažením potřete malým množstvím brandy. Přidáním této netradiční přísady pak budou voňavější a jemnější, čehož si strávníci všimnou už po prvním soustu.

Pivo pro extra křupavost

Nejčastější „řízková verze“ je určitě ta s trojobalem. Dá se ale ještě nějak ozvláštnit? Že váháte. Vmíchejte do rozšlehaného vejce polévkovou lžíci světlého piva. Tím docílíte křupavějšího povrchu i výraznější vůně. No, a když už jste ten ležák otevřeli, můžete s ním chutnou večeři i zapít, co vy na to? Další alternativou je při obalování masa část strouhanky nahradit rozdrcenými cornflakes. Zní to asi divně, ale proč se držet při zemi!?

Lepší stravitelnost? Může být

Nechcete příliš trápit své zažívání? V pořádku, ani nemusíte. Zkuste si osvojit zvyk, za který vám vaše útroby poděkují. Ihned po usmažení řízky mírně pokapejte citronovou šťávou. Ta zlepší stravitelnost pokrmu a vám nebude těžko.

Připálení? To už vám nehrozí

Nebudeme tvrdit, že tohle se nikomu z nás nestalo. Vždyť i mistr tesař se někdy utne! Chcete sdělit tajné preventivní opatření našich babiček? Do rozehřátého oleje přidejte pár koleček syrové brambory nakrájené na silnější kousky. Tak se vám večeře už nikdy nepřipálí.

Řízek naruby. I to je možné

Co do vaření vnést svěží a nový vítr? Naklepejte, osolte plátky vepřového či kuřecího masa a začněte obalovat. Ovšem pozor – trochu jinak, než jste zvyklí. Nejprve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku. Takto přichystané řízky jsou chuťově jemné a zkrátka vynikající!





Celkem 1 komentářů

lida
26.09.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat