Prostreno.cz

Přezrálé ovoce se skvěl hodí na grilování

Tak schválně, kolik už máte za sebou grilovaček a řádně propečených steaků? Zřejmě nespočet, ale co takhle ovoce z grilu? Takovou sladkou tečkou přímo z ohně překvapíte nejen návštěvu, ale děti ji budou milovat.

Většinou na gril dáváte vedle masa zeleninu, příště až rozpálíte gril, mějte připravený například i ananas, banány, broskve, jablka nebo hrušku. Na gril jsou vhodné téměř všechny sladké druhy, fantazii se meze nekladou, dokonce můžete na grilovací misku přihodit i pár jahod, neuvěříte, jaká je to dobrota.

Pokud s ovocem na grilu teprve začínáte, máme pro vás i pár prvních inspirací, jak na to.

Ananas s vůní skořice

Na gril je vhodný dobře vyzrálý ananas, který oloupejte a nakrájejte na plátky. V mističce si smíchejte cukr krystal se skořicí, ve vzniklé směsi kolečka obalujte a grilujte na středním žáru přibližně 5 minut z každé strany.

Rumový banán

Rum, rozinky, skořice a banán zní jako lahodná kombinace a je také velmi jednoduchá na přípravu. Na grilování banánu si připravte alobal, na který rozložte podélně rozpůlené banány. Banány můžete zabalit jak do velkého kusu alobalu, tak i jednotlivě. Rozpůlený banán potřete medem, přidejte plátek másla, rozinky, posypte skořicí a zakápněte rumem. Zabalené banány grilujte na středně rozpáleném grilu po dobu 7 minut z každé strany. Rumový banán můžete dozdobit šlehačkou, posypat oříšky nebo hoblinkami čokolády.

Jablka a hrušky jako nestárnoucí klasika

Grilované jablko či hruška patří k české klasice. Už od dětství tato pochoutka u nás nemohla chybět, jako děti jsme ji zbožňovali. Jablko nemusíte jen napíchnout na vidličku a grilovat i obyčejné jablko můžete povýšit na delikatesu z ohně.

Jablka i hrušky se dají velmi snadno plnit, jako náplň můžete zvolit směs oříšků a rozinek se lžičkou medu či rozdrolené sušenky. Naplněná jablka či hrušky stačí jen podložit grilovacím táckem a zvolna nechat péct na ohni. Až bude ovoce měkké, máte hotovo.

Hotové ovoce můžete podávat se šlehačkou či zmrzlinou. K pečené hrušce se přímo nabízí brusinková omáčka se špetkou chilli.

Tak schválně jaké ovoce letos vyzkoušíte?        





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat