Prostreno.cz

Užiteční rady, jak vybrat to nejlepší kuřecí maso

Vyzbrojeni nákupním seznamem se v obchodě poohlížíte po balení s kuřecím masem. Jak ze všech těch balíčků se stehny a prsíčky vybrat ten nejlepší? Tyhle naprosto jednoduché tipy rozhodují o tom, jestli vám bude chutnat!

Český statistický úřad uvádí, že spotřeba mléka a masa v Česku je čím dál vyšší. O 2,9 procenta v roce 2017 vzrostla spotřeba drůbežího masa, a to na 26,8 kilogramu, což je zhruba třetina snězeného masa. Taky krůta či kuře patří k vašim oblíbeným druhům? A víte, co kupujete? Na tyhle maličkosti si dejte pozor!

Zkontrolujte datum spotřeby

Vždy je dobré mít ve zvyku kontrolovat datum spotřeby. Zvlášť opatrní buďte u masa v akci, kterého se chtějí prodejci co nejrychleji zbavit. Podle uvedeného data se lépe plánuje příprava jídla. Jakmile už si jednou koupíte balíček s kuřecím masem, je ideální jej spotřebovat co možná nejdříve.

Jděte po růžovém odstínu

Datum spotřeby je jen jedním z faktorů, ke kterému je nutné přihlížet. Je také užitečné vzít na vědomí zbarvení kuřete, které vám často poskytne ještě lepší pohled na svěžest balíčku. Kam se hrabou čísla! Pátrejte po syté růžové barvě. Je-li odstín vybledlý, nebo dokonce našedlý, nechte maso masem a raději si kupte čerstvou zeleninu. Tady je to o zdraví!

Zkontrolujte množství kůže

Pokud se chystáte na to, že si večer obalíte pár křidélek nebo stehýnek v kořeněné marinádě, asi vás bude zajímat, jaké množství kůže se v balení s kuřecím masem nachází. V některých obchodech můžete narazit na balíčky, kde jsou stehna či další části kuřecího masa položené kůží dolů. To může mást. Raději vyhledávejte ty, u kterých je to obráceně, ať pak nejste zklamaní.

Vybírejte na základě počtu kusů

Snad nejsložitější součástí nákupu kuřat je výběr balíčku na základě počtu kusů nebo hmotnosti balíčku, protože tyto dva typy se ne vždy shodují s vašimi potřebami. Mezi ten nejužitečnější způsob, jak se rozhodnout, je založen na tom, jak maso vaříte a podáváte.

Pokud vaříte celá kuřecí prsa nebo stehenní kosti, přičemž každý strávník dostane určitý počet kusů, ujistěte se, že v balení je tolik porcí, kolik potřebujete. V takovém případě hmotnost balíčku nemusí hrát roli.

Na druhou stranu, pokud děláte recept, jehož součástí je kuře rozdrcené či krájení (jako kuřecí tacos v tortille, drcené kuřecí maso nebo polévka), kusy nehrají roli. Vyberte balíček kuřat na základě hmotnosti. Jelikož maso nebude podáváno jako celek, na porcích nezáleží.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat