Prostreno.cz

Chutné domácí nanuky z melounu

Meloun není jen chuťově dobrý a nízkokalorický. Může vám totiž posílit imunitu, zvýšit energetickou hladinu a zlepšit činnost kardiovaskulárního systému. Nechcete si z něj udělat báječné občerstvení?

Meloun k létu neodmyslitelně patří, asi jako slunce, plavky a koupání. I když ho mnoho lidí považuje za ovoce, z botanického hlediska patří mezi druhy plodové zeleniny. Znáte všechny jeho účinky, které mohou zlepšit zdraví i vizáž? Pojďme si je připomenout, co vy na to?

Lék pro srdce i na záněty

Šťavnatý plod z čeledi tykvovitých omezuje dle závěrů odborných studií pravděpodobnost rakoviny i osteoporózy. Jeho nutriční profil pomáhá i při plánované redukci váhy, jelikož zabraňuje nadměrnému hromadění tělesného tuku, zvyšuje energetickou hladinu a zlepšuje krevní oběh.

Díky vysokému podílu antioxidantů meloun také chrání organismus před škodlivými volnými radikály. Jeho lahodná dužina tlumí záněty, stimuluje imunity, podporuje zrak nebo kardiovaskulární činnost. Důvodů, proč ji konzumovat ve velkém, je ale mnohem, mnohem víc.

Příslib vášnivého večera i optimismu

Tohle sladké letní občerstvení pocházející z Afriky rovněž snižuje aktivitu buněk, jež se podílejí na rozvoji osteoporózy. Se stejnou vervou urychluje hojení ran, zachovává správnou funkci svalů, zvyšuje libido a příznivě ovlivňuje náladu. Hodně prospěšné může být i kráse, neboť jeho složky hrají důležitou roli v produkci kožního mazu, posilují vlasová vlákna a zachovávají integritu pokožky. A teď se přiznejte, nedali byste si v tomhle parném počasí melounový nanuk? V tom, abyste si ho udělali v pohodlí domova, vám vlastně vůbec nic nebrání.

Jednoduchý postup, exploze chuti

K výrobě vlastní dobroty budete pochopitelně potřebovat melounovou dužinu, dále pak dvě lžíce javorového sirupu nebo medu a trochu vychlazeného mátového čaje. Jakmile všechny ingredience zpracujete v mixéru, vložte hmotu do formy na nanuky a nechte zamrazit. Můžete si být jistí, že po téhle mňamce se jenom zapráší!

Zdroj: www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat