Prostreno.cz

Vaření opředené nepravdivými mýty

Některé triky nám mohou život v kuchyni významně ulehčit. Ale následující byste měli raději hned zapomenout…

V kuchyni se nám vždy hodí spousta rad a nápadů, které, když fungují, si rychle oblíbíme. Pak jde vaření snadněji a v mnoha případech ušetříme i nějaký čas. Ovšem některé tipy ve skutečnosti vůbec nepomáhají.

Díky soli začne voda vařit rychleji

To je asi jeden z nejznámějších mýtů. Sůl ve vodě na těstoviny nemá jinou funkci než dodat našemu jídlu chuť. S rychlostí uvedení vody do varu nemá bohužel nic společného. Tedy vlastně má – bod varu slané vody je mnohem vyšší než obyčejné. Může tedy být mnohem víc horká, ale potřebuje k tomu delší dobu a více energie.

Každá brambora se hodí ke každému jídlu

Brambora není vždycky brambora. Dělíme je do tří různých skupin – varný typ A, B a C. Varný typ A se hodí na přípravu gratinovaných brambor, salátů, pečených brambor nebo brambor na loupačku. Varný typ B je výbornou volbou na restování, do polévek, salátů, gulášů nebo nákypů. A varný typ C používejte jen na kaše, knedlíky nebo nákypy.

Listy celeru se k ničemu nehodí

Když používáte celer, nemusíte použít jen stonek. I listy nasekané najemno dokážou vašim polévkám dodat na chuti. A navíc jsou vysloveně super zdravé – kromě jiného obsahují velké množství železa, hořčíku a vitaminu B, C a E.

Plná pánev šetří čas

Pokud dáte do pánve nebo hrnce hodně masa, bude to mít vliv na proces vaření. Tak se jeho obsah spíše dusí, než smaží. A takhle se ke křupavému a krásně hnědému masu nedostanete. Smažte vždy raději tak dva až tři kousky masa zároveň.

Vodu z těstovin můžete slít

Zbylá voda po vaření těstovin je skvělým dochucovadlem a v každém případě byste ji měli použít na ochucení omáček. Nudlová voda udělá z omáčky obyčejné omáčku krémovější, jemnější a říznější.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat