Prostreno.cz

Vánoční stůl ozdobený skořicovým cheesecakem

Tento velmi lahodný tvarohový dezert se skořicí je perfektní na vánoční tabuli a připravíte ho úplně bez pečení. Máme pro vás dokonalý recept, se kterým o Vánocích zazáříte.

Jednoduché recepty milujeme! A takové, které jsou k tomu ještě i super chutné, jsou jednoduše top! Vy také? Pak je tento nepečený cheesecake pro vás to pravé. A v kombinaci se skořicí je perfektním dezertem na nadcházející vánoční svátky. Probudili jsme vaši zvědavost, Tak honem pro přísady a dejte se do toho!

 

Na „těsto“ budete potřebovat:

100 g másla

180 g skořicových sušenek

4 sušenky Oreo

2 lžíce cukru

1 lžička skořice

Na krém:

300 g tvarohu

250 g mascarpone

4 lžíce vanilkového sirupu

20 g želatiny v prášku

Na polevu:

6 skořicových sušenek

1 lžíce kakaa

špetka skořice

Příprava

Nejdříve dejte do hrnce 100 g másla a nechte na plotně rozpustit.

Potom rozmixujte skořicové sušenky a sušenky Oreo v mixéru. Vzniklou sušenkovou mouku přidejte spolu s cukrem a skořicí k rozpuštěnému máslu a zpracujte do soudržné hmoty.

Vystřihněte pečicí papír podle tvaru formy a hmotu na něj rovnoměrně rozložte, přitlačte a dejte na asi půlhodinu do ledničky.

Na krém rozmixujte tvaroh a mascarpone a přidejte vanilkový sirup. K tomu přisypejte želatinový prášek a stále šlehejte. Vyšlehejte dohladka, krémem pokryjte sušenkovou hmotu a nechte asi hodinu odpočívat v lednici.

Na závěrečnou dekoraci rozmixujte skořicové sušenky na prášek a smíchejte se skořicí a kakaem (vše by mělo mít stejnou konzistenci) a přes sítko cheesecake směsí poprašte. Pokud chcete, můžete na dezert položit šablony a ty poprášit. Po jejich odejmutí vám tak vzniknou působivé obrázky. A máte hotovo!

Zdroj: eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat