Endometrióza trápí pětinu žen. Nevyhýbá se ani slavným kráskám

23.03.2019 | Osobnosti

Například zpěvačka Emma Bunton patří právě k oné pětině žen v populaci, které trpí tzv. endometriózou. Při této poruše se děložní sliznice dostává mimo dělohu do dutiny břišní a ostatních orgánů, kde vyvolává chronické záněty a cysty. Onemocnění je nejen bolestivé, ale může vyvolat také neplodnost. Emmě vyhrožovali sterilitou, když jí bylo pětadvacet a chtěla mít děti. Nakonec se jí podařilo zplodit dva potomky.

Třiačtyřicetiletá členka skupiny Spice Girls má jedenáctiletého Beaua a sedmiletého Tata. Toho počala s dlouholetým partnerem Jadem Jonesem, s nímž letos hodlá vstoupit do manželství.

Děti díky tanci a lékařům navzdory


Emma zavzpomínala na rozhovor s gynekologem, který jí oznámil, že kvůli endometrióze zřejmě nebude mít nikdy děti.

„To mě téměř zlomilo. Věděla jsem, že jsem potkala toho pravého partnera, věděla jsem, že jsem chtěla být mámou. Nevzdávala jsem naději, ale pořád se to nedařilo,“ přiznala Bunton magazínu Stella.

Až intenzivní trénink na britskou verzi pořadu StarDance jí pomohl počít prvního syna.

„Díky té soutěži jsem skutečně otěhotněla,“ svěřila Emma časopisu.

Bunton v roce 2011 přijala od Jonese nabídku k sňatku, ale svatbu doteď odkládali. Nicméně na počátku března zamířili na úřad v severolondýnském Enfieldu, aby tam zažádali o sňatek. Žádost má platnost dvanáct měsíců.


Herečka Emma Bunton.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat