Oblečení neperte, ani nedávejte do čistírny, radí návrhářka Stella McCartney

17.07.2019 | Osobnosti

Stella McCartney patří k nejvýraznějším talentům současného britského oděvního designu. Sedmačtyřicetiletá dcera hudebníka Paula McCartneyho začínala v nejslavnějším londýnském krejčovství Savile Row Tailoring. Tříletá praxe ji tam prý naučila to, že se obleky nikdy nečistí a neperou. Z kvalitních látek se nečistoty odstraňují jemnými kartáčky. A ona sama je odpůrkyní praní či chemického čištění oděvů. Oblečení prý takto trápí jen výjimečně.

„Byla jsem tam tehdy jediná dívka,“ zavzpomínala Stella na praxi v Savile Row, když si povídala s magazínem The Observer.

S praním na štíru

„Byla jsem tam tři roky a stejně jsem se sotva naučila, jak vytvořit nárameník u rukávu. Je to jako architektura. Je to úžasné. A pravidlem u kvalitního obleku na míru je, že se nečistí. Nedotýkáte se ho. Necháte nečistoty uschnout, a pak je odstraníte kartáčem. Obecně vzato je pravidlem, že pokud nemusíte cokoli opravdu nutně nechat vyčistit, tak to neděláte. Neměním si podprsenku každý den a nenarvu ji hned do pračky jen proto, že jsem ji měla na sobě. A to jsem osobně velmi citlivá na hygienu. Ale nefandím chemickému čištění ani jakémukoli čištění a praní oděvů,“ dodala McCartney.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat