Helen Mirren: Čaj s královnou byl lekcí trapnosti

Helen Mirren v roce 2006 hrála britskou královnu Alžbětu II. ve filmu Královna. Pár let nato byla pozvána na čaj s vladařkou Spojeného království. A nedopadlo to vůbec dobře. Britská hvězda si absolutně nemohla vzpomenout, jak má Alžbětě a jejímu manželovi princi Philipovi říkat. Tak seděla a mlčela. Dodnes na odpoledne vzpomíná jako na lekci trapnosti.

„Pozvala mě na čaj. Myslela jsem si, že tam bude s ní dvě stě jiných lidí, což tak často bývá. Potkala jsem se s ní už v minulosti a tehdy u toho bylo dvě stě jiných lidí. Tak jsem si řekla, ach, jasně, to zvládnu. Bylo to během nějakých dostihů, dostala jsem zprávu, že by mě královna ráda pozvala na čaj, že ví, že jsem tam. Tak jsem tam přišla a tam bylo jen osm lidí, kteří seděli kolem stolu. Princ Philip, královna, šejch odněkud nebo jinud a pár lidí od dostihů. Nevím absolutně nic o koních, zatímco královna o nich ví vše,“ zavzpomínala Helen při rozhovoru pro magazín People.

„Pak jsem dostala šálek čaje a královna, velmi intenzivně hovořila s princem Philipem o tom, co je obsaženo v sendvičích. Velmi důležitě. Co je to a ono, co je uvnitř? Mléko bylo u prince Philipa, chtěla jsem si trochu nalít do čaje, ale můj mozek úplně umřel, nemohla jsem si vzpomenout, jak prince Philipa oslovit. Myslím tím, je to sir? Nebo jeho veličenstvo? Nebo jeho výsost? Smím vůbec jeho požádat o to, aby mi podal mléko? Nakonec jsem vůbec mléko neměla, nemohla jsem na to přijít. Je to lekce trapnosti, ale oni byli velmi milí, byli neskutečně noblesní,“ dodala Mirren.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat