Herečka Jane Fonda: Už nikdy si nekoupím oblečení

Herečka Jane Fonda už popáté protestovala před americkým Kapitolem proti politikům, kteří ignorují klimatickou změnu a nečiní žádná opatření k záchraně života na Zemi. Hollywoodská hvězda se kvůli protestům přestěhovala do hlavního města Spojených států a byla už několikrát při demonstraci zatčena. Teď prohlásila, že si kvůli protestům koupila nový červený kabát. Ale je posledním kusem oděvu, který si v tomto životě pořídila. To proto, jak ohromně oděvní průmysl přispívá k znečištění planety a produkci skleníkových plynů.

„Vidíte ten kabát? Potřebovala jsem něco červeného, a tak jsem šla ven a našla tento kabát ve výprodeji. Tohle je ale poslední kus oblečení, který jsem si kdy koupila,“ prohlásila rozhodně během páteční demonstrace na Capital Hill.

K přehodnocení vlastního životního stylu a omezení konzumace přiměla Fondovou Greta Thunberg.

„Greta mě také donutila přemýšlet o konzumním stylu života. Takže když jdu a říkám lidem, nemusíme pořád nakupovat. Neměli bychom si tvořit identitu nakupováním. Nepotřebujeme víc věcí. Musím následovat to, co hlásám. Takže už nebudu nakupovat žádné další oblečení,“ dodala Jane.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat