Královna Alžběta II. dává přednost jídlům z másla a smetany

28.01.2020 | Osobnosti

Másla není nikdy dost, tvrdí všichni kuchaři, kteří kdy vařili v Buckinghamském paláci Alžbětě II. Britská vladařka sice nejí česnek, ale nikdy neškrtne v navrhovaném jídelníčku nic, co obsahuje bohatě másla či smetany. Navzdory tomu, že mléčným tukům holduje, netrpěla nikdy nadváhou.

„Jednou z věcí, která mi brzy došla při práci pro královnu, bylo, že všechny pokrmy jsou bohaté na smetanu, máslo a tuk. Na kaloriích nezáleželo. Mohli jsme tak v jídlech použít tolik šlehačky a másla, kolik jsme chtěli. A proto chutnaly vždy úžasně. Byla to prostě tradiční francouzská kuchyně,“ tvrdí osmapadesátiletý šéfkuchař Darren McGrady, který pracoval v Buckinghamském paláci.

Královna miluje gaelský steak, který se připravuje z hovězí svíčkové. Ona si ale nechává připravit tuto pochoutku ze svíčkové jelení. Parohaté sudokopytníky chová na Sandringhamském panství a na pozemcích skotského hradu Balmoral. Steak z jelení svíčkové se pokládá na kaši z brambor a pastináku a přelévá smetanovou omáčkou z hříbků, cibule a baby karotek.

„Královna je velmi disciplinovaná. Vždy mě ohromilo, když jsme jí poslali čokoládový dort jako svačinu nebo k odpolednímu čaji a ona si dala jen nejtenčí plátek,“ tvrdí McGrady.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat