Princ William chce v době pandemie řídit záchranářskou helikoptéru

02.04.2020 | Osobnosti

Britský princ William uvažuje o tom, že se vrátí do služby britské záchranné služby jako pilot helikoptéry. Sedmatřicetiletý následník britské koruny touží pomáhat v době pandemie koronaviru a převážet pacienty v kritickém zdravotním stavu, kteří vyžadují převoz na jednotku intenzivní péče a plicní ventilaci.

William toto povolání vykonával v Norfolku, kde zrovna s manželkou a dětmi tráví karanténu, do roku 2017. Poté se stal naplno oficiálním představitelem britské královské rodiny. Jenže společnost je teď stejně ochromená a on se nemůže věnovat zastupování státu, proto by rád alespoň na pár týdnů zase usedl do kokpitu.

„William velmi vážně zvažoval návrat jako pilot záchranky, aby pomohl v současné pandemii. Ví, že každý v této zemi se snaží pomáhat, jak může, takže chce také pomoci. Ale je to složité, protože se civilního povolání vzdal, aby mohl vykonávat oficiální funkce člena královské rodiny. A tato role je teď ještě důležitější, protože Charles je nemocný, Harry odešel do civilu v zahraničí a Andrew má zákaz se ukazovat na veřejnosti kvůli skandálům. Jenže William velmi trvá na tom, že chce také aktivně pomáhat,“ cituje deník The Sun zdroj z princova okolí.

O princově touze vrátit se do kokpitu promluvila také čtyřiapadesátiletá Tracy Pidgeon, která pracuje jako zdravotnice na tísňové lince rychlé záchranné služby.

„Ptal se nás, jak jsme teď vytížení a jaké směny máme. Řekli jsme mu, že teď pracujeme tvrdě všichni. On odpověděl, že mu helikoptéra chybí, že mu chybí být v akci. Prostě řekl, že mu to vše schází,“ vypověděla Pidgeon po setkání s Williamem.

Princ pobývá v domě Anmer Hall v Norfolku s manželou Kate a jejich třemi dětmi, princi Georgem a Louisem a princeznou Charlotte.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat