Princ William má strach z vystupování na veřejnosti

06.06.2020 | Osobnosti

Po svém pradědovi, králi Jiřím VI., sice princ William zadrhávání v řeči nezdědil, ale trému při veřejném vystupování ano. Role budoucího krále mu však předepisuje velmi časté veřejné projevy. A tak si pro sebe vymyslel pomůcku, která mu to usnadňuje. Když má předstoupit před veřejnost, jednoduše si nenasadí kontaktní čočky. Vše je rozmazané, on nevidí lidem do očí a může se lépe soustředit na to, co říká.

„Protože v tu chvíli nevidíte oči každého člověka, necítíte tu tíhu zraků všech lidí v místnosti… Zrak se mi začal tak trochu kazit, jak jsem začal stárnout, nebyl jsem zvyklý nosit čočky při práci, takže když přednáším nějaké projevy, tak nevidím do tváře nikomu. Pomáhá mi to, protože vidím jen nějaké rozmazané obličeje a protože nevidím nikoho, jak se dívá na mě. Vidím dost dobře na to, abych přečetl text na papíře a tak, ale nevidím všechny v místnosti. A to mi opravdu pomáhá při mé úzkosti,“ tvrdí princ William v novém dokumentu o mentálním zdraví.

Král Jiří VI., otec současné britské panovnice Alžběty II., koktal. O to víc, když byl nervózní. Velmi nervózní byl právě z veřejných vystoupení, která mu úřad předepisoval. O tom, jak král nakonec své zadrhávání překonal, pojednává film Králova řeč v hlavní roli s Colinem Firthem.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat