Princ Harry ve své nové knižní biografii nelichotivě líčí svého bratra Williama

29.07.2020 | Osobnosti

Princ Harry si s manželkou Meghan nechali vyrobit na zakázku knižní biografii. Dvojice kalifornských novinářů prý dostala právo hovořit s jejich blízkými a sestavit podle toho pohled vévodů ze Sussexu na život v britské královské rodině a odchod z této instituce. A jak se dalo čekat, publikace je plná senzačních a skandálních útoků na členy královské rodiny. Sebekritika? Nula. Ani jediná zmínka o tom, že by Harry a Meghan mohli něco dělat špatně. Přitom dva rozmazlení a privilegovaní snobové poučují běžené smrtelníky, jak žít skromně a chovat se ohleduplně k planetě. Kniha Finding Freedom jen odhaluje jejich zvrácenou sebestřednost a neschopnost se zrnkem sebekritiky zhodnotit své chování v uplynulých čtyřech letech.

Princ Harry přitom sám líčí svého bratra jako snoba. Stačila přitom jedna nešťastná formulace a třicetiletý sourozenecký vztah byl nenávratně zničen. Princ William vědom si toho, jak nelehké postavení v životě s Harrym mají a že kvůli tomuto postavení se je snaží mnozí lidé využívat, varoval mladšího bratra, aby se do vztahu s herečkou Meghan Markleovou nehrnul a dal tomu volnější průběh. „Neměj pocit, že se do toho musíš hnát. Dej si co nejvíc času, kolik budeš potřebovat, abys tu holku poznal,“ měl podle knihy prohlásit William. Harryho se dotklo spojení „tu holku“ a na bratra zanevřel. Začal se mu vyhýbat, sotva s ním promluvil.

Pětatřicetiletý Harry si ale o tři roky starší herečku vyvzdoroval a přivedl ji do britské královské rodiny. Kniha vůbec neskrývá, že měla Meghan velkolepé plány. Stát se hvězdou mezi všemi příslušníky královských rodin světa. Jenže od počátku dostávala přes prsty. Nevydrželo s ní několik zaměstnanců a kalifornská herečka si nezískala nikoho z členů britské královské rodiny. A pak jí bylo jasně naznačeno, že se má přestat snažit na sebe upoutávat pozornost a má zapadnout do stínu prince Williama a jeho manželky Catherine, kteří jsou jedničkou rodiny

„Meghan byla velmi často tématem konverzace a pomluv mezi nimi. Když se stala součástí princova života, jeden starší člen královské rodiny mluvil o této americké herečce jako o Harryho tanečnici. Jiný řekl služebnému, ale že přijela se spoustou zavazadel. A vysoce postavený člen dvora byl slyšen, jak říká kolegovi, je na ní něco, čemu nevěřím,“ píší autoři Omid Scobie a Carolyn Durand.

Harry a Meghan podle knihy také neustále skuhrali, že díky nim dvěma a jen díky nim se britská královská rodina těší po celém světě nebývalé popularitě, ale že je jim vyčítáno, že příliš vyčnívají.

Kniha Finding Freedom vyšla v sobotu 25. července a první statě z ní zveřejnil list Sunday Times.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Plněné telecí plátky

(4 hlasů)

Hovězí maso s mrkví

(7 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat