Rady, které vám pomohou, abyste už nikdy nepřišli pozdě

22.06.2018 | Finance

Pozdní příchody jsou nešvar, který dokáže pořádně zkazit náladu. Nejen tomu, kdo na opozdilce čeká, ale i samotnému provinilci, který věčně nestíhá a ještě má špatné svědomí. Pokud patříte mezi lidi, kteří mají pověst těch, co chodí věčně pozdě, věřte, že to tak nemusí zůstat napořád!

Co dělají ti, kteří chodí vždycky včas, jinak než vy? A co by vám poradili?

Oblečení i na týden dopředu

Spousta z nás chodí pozdě proto, že stráví množství času před šatníkem přemýšlením, co na sebe. Přitom outfit byste měli mít promyšlený už dopředu. Večer si připravte šaty na ráno. A co by bylo ještě lepší – naplánujte si oblečení na celý týden! Není potřeba mít přesně rozděleno, co si vezmete v pondělí a co ve čtvrtek, ale měli byste mít představu. Aby se vám nestalo, že ráno zjistíte, že vaše oblíbené šaty leží v koši na prádlo.

Plány, kalendáře, diáře

Plánujte a vše si zapisujte. Vyhnete se tak situacím, kdy zjistíte, že nestíháte přejet z jedné schůzky na druhou nebo že jste úplně zapomněli, že na vás už někde netrpělivě čekají. Nemyslete si, že vše udržíte v hlavě. S tou kupou starostí a stresu, jimž čelíme každý den, je to téměř nemožné!

Staňte se mistry v ukládání

Lidé, kteří jsou od přírody strukturovaní a pořádkumilovní, mají situaci usnadněnou. Jim se totiž nestane, že budou na poslední chvíli přemýšlet, kam že to dali tenisky nebo ty černé silonky. O dokladech, vstupenkách do divadla nebo důležitých smlouvách ani nemluvě. Zkrátka se snažte, aby všechno mělo své místo, na kterém danou věc spolehlivě najdete. Uvidíte, kolik času tím ušetříte.

Očekávejte neočekávané

Aneb vždy si nechejte dostatečnou rezervu na incidenty typu dopravní zácpa, zvracející dítko v autě nebo sousedka, která si chce popovídat zrovna ve chvíli, kdy vám právě ujíždí autobus. Časová rezerva je zkrátka nutnost. Jistě, přijít brzy a čekat na ostatní není nic extra zábavného, ale je to lepší než trapas, že jste zas dorazili pozdě.

Facebook a spol. za odměnu

Sociální sítě, on-line hry a nejrůznější internetové stránky určené pro zábavu jsou sice dobrá věc, ale také „sežerou“ spoustu času, který bychom mohli využít jinak (třeba pro časovou rezervu, abychom zase nepřišli pozdě). A proto si je dávkujte jen tehdy, kdy na ně skutečně máte dostatečně dlouhou chvíli. Ono totiž předsevzetí typu „jen 10 minut a pak jdu od toho“ nefunguje.

Naučte se říkat NE

O spoustu času přijdete také tím, že neustále za někoho děláte práci, která vám nepřísluší, jen proto, že vás o ni požádal a vy jste nebyli schopni odmítnout. A tak věčně nestíháte a chodíte pozdě. Naučte se říkat ne! Nenechte se využívat a myslete také na sebe. Času máme v dnešní době málo i bez zbytečných úkolů, které má řešit někdo jiný. Tak na to myslete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat