Komentáře k článku

Murmus 27.01.2018

Bohužel, duševní rovnováha složenky nezaplatí, ale když si to po práci vynahradíme...hlavně netahat práci domů

samostatnaOlca 28.09.2017

Po přečtení článku https://www.freelance-market.cz/nl/102/zivnostnici-pracuji-dele-nez-zamestnanci-citi-se-ale-stastnejsi je možná na zvážení, jestli se radši nepustit do podnikání než čekat na stresy v zaměstnání

xyz 20.08.2017

A já,proč cikáni nechodí k doktorovi ?

Míra 19.08.2017

V práci zavedli čipování s nulovou tolerancí, ten velký stres mi ničí zdraví. Teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti a nevím jestli se tam budu moct ještě vrátit. Mrzí mě to, jelikož mám dobrou práci.

radka 19.08.2017

Je mi 57 let,celý život pracuji ve zdravotnictví a v poslední době jsem začala svou profesi nenávidět.Naše vedoucí je workoholička,která na nás.i přes to,že máme práci hotovou a chvíli si sedneme,pokřikuje,jestli nemáme co na práci.Opomíjím všechny ty rádoby bakalářky o generaci mladší se zaplacenými tituly,které nás chodí kontrolovat a o papírování ani nemluvím,díky tomu není pomalu čas ani na pacienty.I když na tom budu finančně bita,hodlám jít do předčasného důchodu.Trpím nespavostí,dělá se mi zle od žaludku,jsem podrážděná a nakonec to odnáší rodina. O kamarádském prostředí na pracovišti,jaké panovalo před pár lety,si můžeme nechat jen zdát.Každý má na mysli jen vlastní prospěch a okolí je mu fuk.

Klára radka 21.08.2017

No hlavně to odnáší pacienti. Ležela jsem 14 dnů na gynekologii a má zkušenost je, že ženy vašeho věku by měly opravdu jít do důchodu, všechny sestry protivné, vzteklé, hlavně ať po nich nikdo nic nechce, jedna mi rozpíchala žílu tak, že jsem málem omdlela a ještě po mně ječela.Na jednu jsem se v noci nemohla dozvonit a ani dobušit, když pak milostivě vstala, celá otlačená přišla ještě mě seřvala. Naopak mladé sestřičky jsou příjemné, usměvavé, ochotné. Zajímalo by mě, jak víte, že mají koupené tituly? Nic proti vám, jsem skoro ve vašem věku, ale z některých sester se mi dělalo zle, jen vstoupily do dveří. Injekci na ředění krve mí bodaly málem od dveří a to fakt bodaly, byla jsem samá modřina...

Pavel Marttinský 19.08.2017

je třeba si vyzkoušet oboje,deptající práci i deptající nejistotu nezaměstnanýho

Arnošt 19.08.2017

když zůstanete bez práce a má vás kdo finančně podporovat a je jedno zda manžel,přítel,staří rodiče,sourozenci...je to brnkačka

Jitka 19.08.2017

je mi 57 jsem dlouholetá vdova ,bez vd.důchodu ,bezdětná,po úraze jsem skončila na pracáku v hmotné nouzi,chodili mi domu kontroly ,jak bydlím,co mam za věci,jak plnou mam ledničku,dokládat výpisy z účtu a pod.,při návštěvách na úp žádná sebemenší snaha pomoci ohledně práce,při dotazu na nějakou rekvalifikaci mi 20letá znuděná husička řekla ,že v mém věku už to stejně nemá žádný smysl a další ponižující projevy.Byla jsem z toho opravdu psych.na ně ,objevily se deprese ...dokonce jsem pomýšlela na sebevraždu .Tohle už nikdy nechci zažít !

Marie 19.08.2017

Článek je pravdivý. Sama jsem si to vyzkoušela. Měla jsem velmi stresující zaměstnání a začalo se to pomalu a nenápadně projevovat na mém nejdříve psychickém a poté i fyzickém zdraví. Nechtěla jsem si to ale připustit, protože jsem vydělávala hodně peněz, tudíž peníze bylo to, co mě tam pořád drželo. Nakonec to ale dopadlo tak, že jsem se zhroutila a půl roku léčila. Díky tomu jsem si uvědomila, že si raději najdu klidnější zaměstnání za poloviční plat a budu svou energii vkládat více do mých dětí a rodiny. Co s penězi, když jsem to už nebyla já. Vyděláš 50 tisíc, utratíš 50 tisíc. Vyděláš 20 tisíc, utratíš 20 tisíc. Jen jsem se prostě uskromnila a je mi velmi dobře a musím říct, že jsem šťastná - i když jsem nyní na podpoře. Ten stres na UP z té nejistoty tam samozřejmě je, ale důležité je neztrácet naději, že bude líp.

P.J. 19.08.2017

Bez práce bych přišla o rozum i střechu nad hlavou, takže z mého pohledu je daleko zdravější se vyvztekat kvůli např. praštěnému vedení podniku než chcípat hlady někde v azyláku. Děkuju pěkně.

Tenhle článek je totální kravina.Byla jsem na pracáku jen jednou a už bych nechtěla zažít to ponižující chování úřednic.Celý život 47 let jsem chodila do práce a když jsem potřebovala jednou pomoct od státu jasně mi dali najevo co si myslí.Dnes jsem doma pečuji o osobu blízkou a jsem bez nervů a stresů.

Klára moravačkaaja-17 21.08.2017

JJ...to oni umí.

oldwomen 18.08.2017

Ono se jaksi, jak nečekané, podpora bere po tuze omezenou dobu a v tuze nízké částce. Po pěti až deseti měsících (to je podle věku klienta ÚP) dostáváte na podpoře v nezaměstnanosti celou rovnou nulu korun českých. Pak čistě teoreticky, má nezaměstnaný nárok na sociální dávky. Jenže podmínky pro toto jsou jasně dané a dosáhne na ně málokdo. Tak rada, že než si ničit zdraví v práci, být raději na pracáku je značně zcestná a krátkozraká. Plus se do důchodového pojištění, opět podle věku klienta ÚP, započítává jeden až tři roky. Připomínám, že minimum pro vznik nároku na starobní důchod je kromě fyzického věku i minimum 35 odplacených let ČSSP.

Pavel 18.08.2017

Jo a ty červené trenýrky nad hradem ty tam opravdu seděly. To co tam vlaje teď už tam minimálně dvacet let nemá c dělat.

Pavel 18.08.2017

Všechno na této planetě, zvláště v našem státě je špatně. Už dávno neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš.

Klára- 18.08.2017

Jsem doma už 3 roky, je mi 55. Poslední rok mám ČID. Dělá mi to skoro 10 000. Do odpracovaných let mi chybí asi ještě necelé dva roky, ale to nahrabu na úřadu práce. Do práce se nehrnu. První rok jsem usilovně hledala, byla na nervy že jsem doma bez práce. Pak přišly zdravotní problémy a všechno se vlastně vyřešilo samo. Manžel vydělává dost, děti jsou už velké, dům je zrekonstruovaný, nemáme žádné dluhy a zdraví je na prvním místě. Doma je mi fajn, nehoním se, starám se o dům a zahradu, doma je pořád uvařeno, napečeno, hlídám vnučky, chodím ven se psem a když už mám všeho dost, vypadneme někam na welnes, nebo na hory. Do důchodu už budu doma. Poslední zaměstnání byly opravdu jen nervy a stresy. Porady, konference, e-maily s červenými vykřičníky, výhružky, vytýkací dopisy....tohle už nikdy, to raději do kravína utírat kravám zadky, to má aspoň smysl.;-)

Leňa 18.08.2017

něco na tom bude. mám v bytě nájemníka, už pět měsíců neplatí, bydlí zadarmo. já platím soudy, platím hypotéku, chodím do práce, on si válí šunky a dělá ze sebe chudinku, že nemá práci a platí alimenty. takoví lemplové zde žijí na úkor těch, kteří se snaží.

Klára Leňa 18.08.2017

Tak jestli neplatí, tak ven s ním.

Leňa Klára 19.08.2017

to právě není tak jednoduché, podle našich zákonů ho můžu vyhodit jen soudní cestou a to trvá celé dlouhé měsíce a ještě mě to stojí spoustu peněz. on je nepostižitelný.

Klára Leňa 21.08.2017

Opravdu? Musíte mít přece nějak postavenou smlouvu, že pokud nebude třeba dva měsíce platit, musí se vystěhovat. Má tam trvalý pobyt?

helus 18.08.2017

Obojí je špatné.

Míša 18.08.2017

Píšou tady že se máme jít projít nebo popovídat s kolegou tak to asi neví jak to funguje ve fabrikách od pěti ráno do půl třetí odpoledene a jen jedna půl hodinová pauza a hlavně přísný zákaz povídat si na tož se jít projít za to je strženo z platu 500kč.Musím se tomu článku trochu smát,jelikož si myslí že to všude funguje tak jak to mají oni.

Klára Míša 18.08.2017

Ono to tak nefunguje ani v kancelářích. My jsme se třeba zastavily s kolegyní na chodbě po cestě s WC a prohodily pár slov, než každá zapadla k sobě do kanceláře a už jsme dostaly důtku, že se srocujeme v pracovní době na chodbě.>:(

lolek 18.08.2017

diagnostikovali mi alergii na práci, proto jsem doma :)*21**20*:-P:-pXD*8*

cecíček mamánek 18.08.2017

Raději doma než koukat na dobytek ve fabrice.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat