Nenápadné zlozvyky, které vám zbytečně kazí kariéru

05.10.2019 | Finance

Přemýšlíte, proč vaše kolegyně opakovaně vyhrává jakousi pomyslnou soutěž o zaměstnance měsíce, když ani zdaleka není tak schopná jako vy? Možná si ji vaši nadřízení oblíbili z úplně jiného důvodu než vás (a ne, nemáme na mysli podlézání nebo pověstnou „kariéru přes postel“). Možná totiž nemá tolik zlozvyků jako vy.

Jaké druhy chování, jež vám ani nemusejí připadat nějak zvlášť hodné povšimnutí, mohou negativně ovlivňovat vaše kariérní směřování?

Věčný pesimista

Možná vám matka příroda do vínku nenadělila onu věčně optimistickou náladu a veselý přístup k životu, i když k úsměvu není mnoho důvodů. Ale platit za věčného morouse a „negativistu“, to také není nic pěkného. Kdo by chtěl mít v týmu někoho, kdo se neustále dívá na věci z té nejhorší stránky, málokdy se usměje a o všech neustále pochybuje?

Vyhlášená klepna

Ve větším týmu lidí se prostě nějakým těm klípkům či drbům neubráníte. Ostatně to ani není v lidské přirozenosti. Ovšem pokud pomluvy masově šíříte, vymýšlíte nebo někoho „drbete“ s úmyslem ublížit mu, pak si zaděláváte na problémy. Jednak vám nikdo nebude věřit a jednak nebudete mít nejlepší pověst. A mimochodem, i když je slovo „klepna“ ženského rodu, nemají si v tomto ohledu muži a ženy vůbec co vyčítat!

Pravidelný opozdilec

Je zajímavé, že pro některé lidi je chození na čas (a nejen do práce) v podstatě nadlidský výkon. Jenže věčné pozdní příchody vám rozhodně kariéru nenastartují. A nemusí se jednat jen o potíže při ranním vstávání – platí to i o chození s několikaminutovým zpožděním na porady či schůzky s klienty a nadřízenými. Zkrátka a dobře – nemyslete, že si toho nikdo nevšimne! Pravidelné pozdní příchody mohou být dokonce brány jako nezájem o práci.

Neustálý doháněč

Každému se občas stane, že prošvihne nějaký termín nebo dohání věci na úplně poslední chvíli. Ovšem pokud pravidelně necháváte splnění úkolů či pracovních povinností na samotný deadline, může se vám to vymstít. Působí to totiž dojmem, že většinu času jen tak prosedíte, aniž byste se zabývali něčím důležitým, a teprve na poslední chvíli pracujete.

Profesionální telefonista

Je možné, že musíte přes den „navigovat“ celou svou širokou rodinu nebo že máte přátele, kteří neustále potřebují poradit, svěřit se, poplakat si… Ale v pracovní době platí, že byste osobní hovory měli vyřizovat jen v opravdu nutných případech. Pokud vás váš nadřízený vidí neustále s mobilem v ruce, nejspíš si pomyslí, že nejste až tak moc vytížení…

Notorický bordelář

Jistě, jisté okřídlené rčení říká, že „pořádek je pro blbce a inteligent zvládá chaos“, ale i tady platí, že všeho s mírou. Pokud váš pracovní stůl připomíná skládku odpadu, na které se sešly dokumenty, zbytky vaší svačiny, polosuché rostliny, nepíšící propisky a další miliarda předmětů, jejichž původ už ani není možné rozklíčovat, dobrou vizitku si tím nevytváříte. A to vám v kariérním vzestupu nepomůže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat