Znaky chování zadluženého partnera

27.10.2020 | Finance

O dluhy nestojí nikdo. S nadsázkou se o nich říká, že je to taky to jediné, co člověku nikdy nikdo nevezme. Bojíte se, že jsou povědomé zrovna vašemu partnerovi? Možná skutečně něco není v pořádku. Jaké signály by vás měly varovat?

Nešikovně zvolená půjčka, ztráta zaměstnání, dlouhodobá nemoc… Do dluhů se může dostat úplně každý. Ať je však důvod jakýkoli, měl by vám o nich váš partner říct, zvlášť když zvažujete založení rodiny. Tohle jeho chování poukazuje na vysoké riziko!

Zatajuje poštu

Před vámi neotvírá dopisy, nevyzvedává si ty doporučené, a navíc už se před kýmsi zapírá. To rozhodně nevypadá dobře!

Není krytý

Když vám má na něco přispět, omluví se, že to není možné. Neřeší důchodové pojištění, neplatí zálohy na pojištění zdravotní a sociální. Vlastně nemá žádné úspory ani zadní vrátka pro případ nouze a nepředvídatelných výdajů. Není schopný takový rozpočet sestavit, neboť nemá z čeho…

Nechce se o penězích bavit

Pokaždé změní téma, odvede pozornost, zamete vaše otázky pod koberec. A proč vlastně? Co se týče financí, tak nemá čisté svědomí. Rozhovorům o nich se vyhýbá, protože se za dluhy stydí, nebo se k nim nechce postavit čelem.

Změnil se jeho psychický stav

Starosti ohledně peněz mohou mít negativní dopad na duševní zdraví, zvlášť pokud se jedná o dlouhodobý problém. Je partner v poslední době úplně mimo? Má potíže spánkem, často se dívá skrz vás a nevnímá, co mu říkáte? Pak si ho výčitky a snaha o řešení problémů našly.

Nedrží se rozpočtu

U lidí majících dluhy existují dvě varianty. Za prvé, chtějí se zbavit výčitek a nutně si „potřebují“ dělat radost, navzdory tomu, že mají hluboko do kapsy. Přece si to „zaslouží“, když je splátky a rozpočet tolik omezují! Za druhé, abnormálně šetří a snaží se dávat si peníze stranou.

Pěstuje si nezdravý návyk

Závislost na alkoholu nebo hazardních hrách může být pro některé lidi příčinou dluhů i únikem od reality. Proto si všímejte tajemného, nezvyklého chování vašeho partnera, který se v první řadě stále více uzavírá do sebe. Nesuďte ho, spíš jej povzbuďte, aby se vám svěřil. Možná jste jedinou osobou, které se může vypovídat. Řešení však protějšek musí nalézt on sám.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat