Být v práci úspěšný

Chcete se posunout po kariérním žebříčku? Podle odborníků máte zaručený úspěch, pokud máte jednu konkrétní vlastnost.

V posledních dvou letech se každodenní pracovní život značně změnil: tam, kde bývala na pořadu dne pevná pracovní doba a povinná docházka, nyní zaujaly jejich místo flexibilní předpisy o domácích kancelářích. Pandemie nám ukázala, že práce z domova je možná (1). Pokud nemáte problémy s prací na dálku, máte takzvanou hybridní kompetenci. Podle odborníků je to soft-skill (měkká dovednost), kterou potřebujete, abyste byli v práci úspěšní (2).

Máte hybridní kompetence?

Nevadí vám komunikace přes videohovory a platformy pro zasílání zpráv? Děláte úkoly stejně dobře z domova jako v kanceláři? Pak to znamená, že máte hybridní kompetenci. Vyznačuje se to především organizovanou a strukturovanou prací, multitaskingem a vysokým stupněm flexibility. Protože při práci na dálku je hranice mezi profesním a soukromým životem velmi tenká. Jak, kdy a kde vykonáváte svou profesi, je z velké části na vás. Současně nemají hybridně kompetentní lidé problém se rozhodovat, i když šéf není ve stejné místnosti (2).

Jak začlenit tuto kompetenci do životopisu

Hybridní kompetence jsou cenné nejen dnes, ale budou vám přinášet prospěch i v budoucnu. Jak ale ukázat budoucím zaměstnavatelům, že jste dotáhli hybridní práci k dokonalosti? Pokud jste úspěšně dokončili projekt nebo jste vedli tým online, nevynechte informaci, že se jednalo o práci na dálku, ani v životopise. Mimochodem, totéž platí pro pracovní pohovory. I zde můžete – a dokonce byste měli – zmínit, že máte hybridní kompetence (2).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35062117/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6664280/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat