Prostreno.cz

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Jako obřadní velikonoční pokrm a svěceninu známe beránka od středověku dodnes.

Více informací o amerických brusinkách a další recepty najdete na www.americkebrusinky.cz

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 629 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g jehněčího hřbetu
  • 750 g rajčat
  • 4 snítky šalvěje
  • 80 g sušených brusinek
  • 1 ks cibule
  • 1-2 stroužku česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • chilli

Postup přípravy

  1. Jehněčí osolte a opepřete. Rozehřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a opečte filety z obou stran. Pečte zhruba 12-15 minut v předehřáté troubě při 180°C (plynová trouba: stupeň 2-3, horkovzdušná trouba: 160°C).
  2. Nakrojte rajčata křížem a spařte je 1 minutu ve vařící vodě. Rajčata prudce zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Omyjte šalvěj, osušte ji a otrhejte lístky ze stonků. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky. Nasekejte ořechy.
  3. V pánvi rozehřejte zbytek olivového oleje. Osmažte v něm cibuli a česnek. Přidejte rajčata a šalvěj a zhruba 10 minut duste. Po 5 minutách přidejte brusinky. Ochuťte solí, chili kořením a pepřem.
  4. Maso nakrájejte na plátky. Rozřeďte šťávu na pánvi trochou horké vody a vmíchejte do rajčat. Jehněčí filety servírujte spolu s rajčaty.

TIP:

Příloha: Podávejte s bagetou nebo těstovinami, např. tagliatelle.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,43g
  • Sacharidy:

    197,61g
    • Cukry:

      78,00g
  • Tuky:

    127,06g
  • Vláknina:

    29,10g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat